Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
It's not like we're trying to remove a mustache .... :tvg:

shots fired

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Поглупо име на негативец од cable мислам дека немало до сега.
немаш поим колку грешиш. Во стриповите имаш еден куп глупи имиња ко Matter Eater Lad, Arm-fall-off-boy, Major Maple Leaf, Fruit boy... :D

Ајде ќе ти снимам клипче, па ќе ти поставам овде за да докажувам на клима лобито, и после тоа што ќе биде твојот одговор кога ќе видиш 400 степени издув ?

Ете снимав два клипа, рУкава ми ја изгоре, у прва иде на моменти преку 300 степени, во втора на моменти преку 400 степени, само ме интересира кој ќе ти биде одговорот, за да знам дали вреди да се замарам.
Каде се клиповите?Јас колку што знам водата врие на 100Ц па ако ставиш рака во жешка вода ќе ти изгори навистина...Па замисли на 400ц издув што би се случило што со "Рукава ми ја изгоре", извини другар но на 400ц тебе ти изгоре руката...
ПС Немам печка на пелети и малку ми е сомнително(фантастично)тоа што го напиша, по кажуавање на други знам дека печаката има врел издув но не таков како што ти го претставуваш...можеби сум грешка :)

Последно уредено:
Wonder e прекрасна фамилијарна драма [emoji106][emoji106]

32 букви
emoji106.png
emoji106.png

Па јас успеав некако да издржам 45 секунди за да не се изгорам, треба да набавам некоја железна ракавица за да ви докажам дека стварно жеже. @valvoline Како бе така стручњаку за све па и за нешто што го немаш, заклучи дека нема средина :facepalm: Ја местам на 23 и имам 23 не е ова печка на дрва. Еве го клипчето и оваа температура е измерена во втора брзина, иначе има 5. За другите брзини не се осмелувам да снимам.

https://www.youtube.com/watch?v=6DQPwH_XaAA

Потрошња иам 70% од една вреќа, набавена по 170 денари, значи ќе му дојде 120 денари на ден, ја работам од 6 и 30, па до 23 часот, со пауза од 2 часа кога палам клима на ефтина тарифа. Греам 50м2 во куќа, под мене подрум, куќата е со добра изолација од 8 см стиропор и ПВЦ. Печката одржава температура од 22-24 степени во зависност од делот на просторијата и работи наминимум во прва брзина.

Последно уредено:
Го мерам исто како што го мерам и издувот на климата, нема разлика.

Еве го клипчето и оваа температура е измерена во втора брзина, иначе има 5. За другите брзини не се осмелувам да снимам.
а зошто мора од толку блиску да мериш ова не е сонда, мериш со ласер и истите резултати ќе ги добиеш и ако мериш и од 2-3м растојание

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom