- Член од
- 2 март 2017
- Мислења
- 1.396
- Поени од реакции
- 441
Vaka po specifikaciite e solidna samo me interesira dali na vakvo vreme okolu 0°C pravi defrost i kolku pati vo tekot na 24h![]()
![]()
Надворешната преку ден можам да ја сликам.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Vaka po specifikaciite e solidna samo me interesira dali na vakvo vreme okolu 0°C pravi defrost i kolku pati vo tekot na 24h![]()
![]()
Ne mi izvrtuvaj zbrovite, jas ti napisav deka samo ON/OFF klimite se momentalno Gree, AMA NE i INVERTERITE sto gi linkas.Ne sum naiven prelistaj nanazad nekolku strani go prasav strelec i rece deka se sklopuvaat vo gree vo kina a i od agro tehna go kazaa toa deka MAX se proizveduva vo gree vo kina
Мислам дека неможе да се споредува така грубо месечната потрошувачка која зависи од многу субјективни фактори, единствено може да се колку толку споредува “SCOP“ на климата.Да видов и затоа го избришав постот, дека се работеше за одреден момент...Сепак пак ќе повторам дека нешто не штима со потрошувачката, @vlavot имаше пријавено потрошувачка до 21дек од 213кв за неговата фх35 а ти викаш 233кв до 25декември до денес...Овој макс испаѓа поекономичен од фх35???
Vidi sigurno i inverterite vo gree se proizveduvaat ne veruvam deka edna marka brend on-off klimi ke proizveduva vo edna a inverteri vo druga fabrika najubavo prasaj vo gree i spodeli infoNe mi izvrtuvaj zbrovite, jas ti napisav deka samo ON/OFF klimite se momentalno Gree, AMA NE i INVERTERITE sto gi linkas.
Прегледај го приврзокот 182432
Ti stavas link do dva Invertera i mi lepis etiketa deka ja sum rekol taka a NEMA VRSKA..
Na tie 2 linka ne se GREE klimi.
Ako saka GREE-MAK da im dade i inverter klimi na Agrotehna ke im dade.....sega za sega imaat toa sto ti kazav samo On/OFF.Vidi sigurno i inverterite vo gree se proizveduvaat ne veruvam deka edna marka brend on-off klimi ke proizveduva vo edna a inverteri vo druga fabrika najubavo prasaj vo gree i spodeli info
Ovaa MAX inverter na lik vnatresnata edinica e identicna so nekoj modeli od brendot TCL![]()
![]()
Moze strelec inaku pak ke ti kazam na lik inverterive MAX se identicni na gree lomo sto e ok bas prasaj vo Agro Tehna vidi sto ke ti kazat.Ako saka GREE-MAK da im dade i inverter klimi na Agrotehna ke im dade.....sega za sega imaat toa sto ti kazav samo On/OFF.
Се разбира. Различен простор греат.Мислам дека неможе да се споредува така грубо месечната потрошувачка која зависи од многу субјективни фактори, единствено може да се колку толку споредува “SCOP“ на климата.
Да не може грубо да се споредува се сложувам..Затоа фалат некои податоци кај тебе колку време грееш на која температура?!Може да се спореди SCOP кој е SCOP на твојата макс клима, ако на фх35 е 5.1?! За тој простор (во кој имаш изолација како што пиша) потрошувачакта мене ми изгледа ниска, кажи кои се тие субјективни фактори...Ако @omlet13m пријавува потрошувачка за која сите викаат дека е голема за неговиот простор, јас викам дека имаш прениска потрошувачка со твојата клима...Мислам дека неможе да се споредува така грубо месечната потрошувачка која зависи од многу субјективни фактори, единствено може да се колку толку споредува “SCOP“ на климата.
Pocituvani,Vidi sigurno i inverterite vo gree se proizveduvaat ne veruvam deka edna marka brend on-off klimi ke proizveduva vo edna a inverteri vo druga fabrika najubavo prasaj vo gree i spodeli info
Koja toshiba ja imasEve kaj mene za 20 tina dena od 04.12 do 25.12 vkupno potroseno 800 kw pola evtina pola skapa .Se gree 54 m2 so klima toshiba + 4.5 m2 kupatilo so panel 12h na 19stepeni,i navecer se zatvara vrata od spalna i se uklucuva panel .Kako sto spomna prethodno eden od ucesnicite se e do izolacija.Ja pojacav i smetkite odat nadolu.
Pocituvani ako moze tabelaren prikaz za gree hansol -20 5.5 kw kolku kw dava na -20 -15-7-2 0 2 7 15.Pocituvani,
Dadenata informacija za Inverter modelite prikazani od strana na "Klima ured " ne se proizvedeni vo GREE.
Informacijata dadena od "Strelec" e tocna. Samo On/Off modelite bea proizvedeni vo GREE. Uvoznik na istite bese GREEMAK.
So pocit,
Greemak Group
Za niski smetki samo izolacija[DOUBLEPOST=1514275070][/DOUBLEPOST]I eve na maglivovo pravi defrost na 1hKoja toshiba ja imas[/QUOTE
Toshiba suzumi ras 16