Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Ме интересира (не сум забележал досега) како ги местат надворешните единици на клима уредите на повисоките спратови во зградите? Притоа да нема балкон туку климата да треба да се извади преку прозорец и да се постави лево или десно од прозорецот и сл? Доколку можете да најдете видео поставете го, само да не биди со кинескине каубојци :)

Буши еден држач од прозор. Па после од него вториот. Па од прозор климата. Па од внатре излезна дупка.

Дали некаде во македонија постои фирма што монтира вакви системи за централно греење и ладење.благодарам

Attachments

• $_1 (3).JPG
    $_1 (3).JPG
    50,4 KB · Прегледи: 47
  • $_1 (4).JPG
    $_1 (4).JPG
    15,4 KB · Прегледи: 47
Сите фирми кои ставаат климатизација.
Пробај енергосистем, енергија, техноклима, греемак и слично.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Здраво

Имам прашање за оние што веке имаат инсталирано печки на пелети .Сакам да инсталирам во стан од 75м2 , но да биде поврзано на парното (сопствено , моментално на струја ) .Прашањата ми се каков модел да гледам -барам ? , колку сте задоволни од затоплувањето ? и колкава потрошувачка има на пелети (одприлика )? .Јас по она што го гледав мислам дека овој модел е нај соодветен
alba.png
ALBA 18KW .Или доколку постои фирма што прави некаков проект може да добијам препорака . Намената е за во стан (најгоре , има опција за издувните гасови ) во нова зграда ,изолација, прозорци врати се со одличен квалитет
Благодарам

Здраво

Имам прашање за оние што веке имаат инсталирано печки на пелети .Сакам да инсталирам во стан од 75м2 , но да биде поврзано на парното (сопствено , моментално на струја ) .Прашањата ми се каков модел да гледам -барам ? , колку сте задоволни од затоплувањето ? и колкава потрошувачка има на пелети (одприлика )? .Јас по она што го гледав мислам дека овој модел е нај соодветен
alba.png
ALBA 18KW .Или доколку постои фирма што прави некаков проект може да добијам препорака . Намената е за во стан (најгоре , има опција за издувните гасови ) во нова зграда ,изолација, прозорци врати се со одличен квалитет
Благодарам
Брат си ја згрешил темата, овде совет можеш да добиеш е исклучиво за клима и тоа од фирмата грее да ти убутаат некоја и тоа од поскапите.

Sent from my Redmi 3S using Tapatalk

Никој на темава месец дена збор не напиша за клима,за било која?
А што толку против Грее се ложете не можам да сватам? Не ви се свиѓа Ок,дај предложи друго!
Еве ти сега од поевтините предложи некоја Митца,Фуџи можеби Јорк...

• Ми се допаѓа
Reactions: GT1
Во стан печка на пелети?

Пелети се исплатат само во деловни објекти кои имаат скапа струја. Во спротивно не.

Загревањето треба да го вршиш со топлинска пумпа исклучиво. А изборот дали ќе е врзана на парно или на фенкојлери или ќе е едноставна клима останува на тебе. Обрати се во фирмите за климатизација. Темава е за најекономично греење па затоа и ваков одговор. За да не се зезнеш како многу други.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom