- Член од
- 20 јули 2016
- Мислења
- 7.826
- Поени од реакции
- 5.094
Јас видов на сајтов генерално 5.5кв се за 60м2 инаку има комплетно нови прозори и изолација 10см стиропор. Така да дали 3.5кв или 5.5кв еве даикин ако викаш добри се може од нив само незнам дали 3.5кв или 5.5кв а има сериозна разлика во цена? Тоа ми е дилемата...[DOUBLEPOST=1507756141][/DOUBLEPOST]Kolku sto razbrav vo prethodniot post ke se grees na peleti so toa sto klimata bi ja koristel za preodno vreme ( koga ne e mnogu ladno ) e sega dali 3.5kw ke zadovoli 60m2 neznam toa zavisi i od izolacija i od prozori najubavo bidejki sega vo ics group dajkinov e na esenski popust. Imase reklama na tv da vidis tamu na klimi mk ima daikin ama mislam ne e so popust
daikin e odlicen i dokazan kvalitet
Нас не кошта само 70000ден се беше опремено и пумпа и котел и грејни тела итн значи 90000 печка + 10000ден регулатори за радијатори - 30000 ден субвенција. 90000+10000-30000=70000 ден за 150м2 површина. Мислам дека е поефтино од 3-4 клими колку што треба за истата површина. Инаку и јас се мислев ама запнаа сакаме на радијатори несакаме воздух сув бил ова она ѕидови ладни бла бла...сакаа на радијатори поубаво им е. Сега пак ни фали една клима за ладење цркна летоска па викаат ај и за ладење кога е и за тоа зошто да не и загрење да е...сложена работа...Bratucet mi go ima istoto i gree 110 kvadrati kukja izolirana so ok prozori ,trosi 2 vrekji peleti dnevno toa ti e okolu 400 denari dnevno 30 dena po 400 denari toa ti e okolu 200 evra ili ton peleti mislam deka ova greenje e preskapo i imas ogromna pocetna investicija nego go kostase 3000 evra za instalacija. Jas sakav da instaliram isto taka parno no se resiv za inverter Daikin ftx 50 gv pocetna investicija 1000 evra pa kje vidime kako kje se pokaze zimava!
Последно уредено:
. Jas sum edini sto zimava kje ja teram na klima me praat lud malku komsiive
valjda kje se pokaze daikinov pa kje gi razubedam da se prefrlat na klima ,iako ne veruvam posto kaza nekoj pogore grafce kaj kje se vari !!!
... и тн и тн