Vanlok
deus ex machina
- Член од
- 30 мај 2009
- Мислења
- 29.810
- Поени од реакции
- 40.042
Цела ЕУ е на гас дека го правеле пред 70 години.
Денес да треба да го прават од нула и пак да го изберат ко ние што правиме, нема шанси кога има соларни централи нова технологија.
И тие што веќе имаат гасна мрежа, ко Германија, па дебело инвестираат во соларни централи, до толку повеќе се исплати.
Не е така синко, ако на Германците не им се исплати да увезуваат природен гас - немаше да градат втор гасовод до Русија.
https://en.wikipedia.org/wiki/Nord_Stream#Expansion:_Nord_Stream_2
Илјадници километри гасовод, и тоа втор им е, ебате.
Во сончева енергија Германците инвестираат со децении, за да дојдат до тие пишљиви 5.9% од вкупните нивни потреби од струја. Да беше така исплатливо и лесно, ќе дојдеа над 100% после сите тие години. Ама заеби логика, нели?
Не лупај глупости, и прочитај што ти се приложува како на тацна. Еве повторно, во надеж дека нема да останеш глуп и неук:
Знаеш кој е лидер во користење на сончева енергија?
- Германија.
Знаеш колкaв процент е сончева, од вкупната енергија што ја троши Германија?
- 5.9%
извор:
http://www.ag-energiebilanzen.de/28-0-Zusatzinformationen.html
^^
Пази ова е ситуација после повеќе децении инвестирање, и тоа од една од најбогатите држави на светот... И дошле до 5.9% од вкупната енергија што ја трошат.
Ние ќе сме извезувале струја произведена од сончева енергија. Значи да имаме производство над 100% од нашите потреби... Кога Македонија кога би дошла до тие 6% што ги има една Германија? После 200 години? Колку милениуми за да надминеме 100%?
Колку стотици гасификации би коштале само тие 6%? Колку луѓе испоумрени и оспоразболени од загадувањето кое во меѓувреме ќе станува се полошо, додека ретардираните западофили како тебе не убедуваат дека користење природен било, цитирам: „уште една голема глупост, и технологија од пред 70 години“.
Господ да чува од такви како тебе.
Тешко нам, ако такви како тебе одлучуваат за иднината на државата и здравјето на граѓаните.

. Jas sum edini sto zimava kje ja teram na klima me praat lud malku komsiive
valjda kje se pokaze daikinov pa kje gi razubedam da se prefrlat na klima ,iako ne veruvam posto kaza nekoj pogore grafce kaj kje se vari !!!
... и тн и тн