Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
И мене многу ми се допадна кловерфилд, но ми делуваше многу цензурирано, нез зошто го правеле +12 искрено. Требало да биде малце по хардкор.

Za site sto se dvoumat kakva marka brend-nebrend do 50000den
Gree Hansol E pobrend I od najbrend markite do taa cena.
Pozdrav
голема грешка си друже
до 50К има многу подобра клима да знаеш

голема грешка си друже
до 50К има многу подобра клима да знаеш
Kazi koja?
Poarno ke zemam opel astra
Od kolku brend Mercedes A klasa
Vaka gledam jas na rabotitePozdrav
A ako imam poveke pari bi ja zel ovaa
hqdefault.jpg

Последно уредено:
Kazi koja?
(најдобра клима за него, е NEO)
GT1, запознај го Јамаха. Јамаха е нашиот дежурен трол. :D
Не му замерај, и не го разбирај премногу озбилно. :)

• Ми се допаѓа
Reactions: GT1
Pocituvani,

Bi sakale da Ve izvestime za golemata promocija na GREE Inverter model CHANGE, koja zapocnuva od 15 Maj 2016 godina.
1. Model GWH09KF-K3DNA6J.......19'990,00 den so DDV
- Ladenje min 450W do max 3230W
- Greenje min 450W do max 4100W

2. Model GWH24KG-K3DNA6J.......49'990,00 den so DDV
- Ladenje min 2530W do max 6550W
- Greenje min 2530W do max 7600W

Rabotna temperatura od -15C do + 43C

So pocit ,
Greemak Group DOO

Attachments

Bi sakale da Ve izvestime za golemata promocija na GREE Inverter model CHANGE, koja zapocnuva od 15 Maj 2016 godina.
1. Model GWH09KF-K3DNA6J.......19'990,00 den so DDV
- Ladenje min 450W do max 3230W
- Greenje min 450W do max 4100W

Oва ми се допаѓа. Може ли да замолам за подетални информации, димензии на наворешната и внатрешната единица, можеби некои податоци за моќноста во разни надворешни температури... Евентуално сервис мануал за моделов? Ајде знаете дека ако постои секако ќе го најдеме, па да не губиме време. :)

Oва ми се допаѓа. Може ли да замолам за подетални информации, димензии на наворешната и внатрешната единица, можеби некои податоци за моќноста во разни надворешни температури... Евентуално сервис мануал за моделов? Ајде знаете дека ако постои секако ќе го најдеме, па да не губиме време. :)
Tehnickata specikacija Vi e dadena vo prilogot.[DOUBLEPOST=1462618418][/DOUBLEPOST]
upload_2016-5-7_12-53-30.png

Фала за податоците @Gree info
Значи некаде 60% моќност на греење, за -10с, со пад на 50% на минус -15.
Го има истиот софтвер и електроника со сличен квалитет како кај постарите Change модели, и другиве (Ломо, инт)?[DOUBLEPOST=1462623372][/DOUBLEPOST]Mислам дека „W 4100 Max. Heating Capacity“ е оптимистички за 9ка. Од друга страна според димензиите на надворешната единица (776×540×320) изгледа се работи за истата надворешна единица која ја користи и 12ката.

Климата е наменета за temperate zone климатска област. Но цената е ниска, а перформансите не би требало да се полоши од Мидеа и разните но-нејм кинези што се дилаат овде.

Се мислам да земам една поевтина клима за дневната на родителите на жена ми. Не е голема просторијата, некои 23-24тина квадрати отприлка, во зграда каде сите околни станови се греат.
До сега на греалки се грејат, со ова сигурно ќе им биде подобро - дури и да догреваат со греалки кога ќе мораат. Ломо е подобар избор, ама и осетно поскапа опција - колку пари е сега, окулу 35 илјади?

Исто така, како би дошла споредбата со Кози?
Тие беа некои 24 илјади за 12ка модел?

Последно уредено:
Mислам дека „W 4100 Max. Heating Capacity“ е оптимистички за 9ка.
Aj da receme si u pravo deka se optimisticki 4kw, ama togas i ovie 4000W kaj Dajkinov 25ka, i toa so ednoreden izmenuvac (Change so dvoreden) isto ne izgledaat realni neli, a cenata e 30k ili 34k ?
FTX-2.jpg FTX-1.jpg
Baska muabetive :facepalm:
FTXBCelite.jpg
U odnos na Cozy-to(ednoreden+kapilara) Changov ima dvoreden izmenuvac + EEV iako @kodus i Cozy go falese deka se zadovolni lugjeto kaj sto go namontiral, pa ova bi trebalo i podobro da e od cozy.

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Kazi koja?
Vaka gledam jas na rabotitePozdrav
A ako imam poveke pari bi ja zel ovaa
Прегледај го приврзокот 145524
Ako davas 40000den podobro Hitachi RAS 35 WPA podobra e od WPB
Proveri si na eurovent koja gree podobro. I drugo I taa e kineska roba mozi I nea ja pravi gree :)I so 34kg nadvoresna nasproti 43kg na hansolot nevervam deka e podobra. Pozdrav.

Dobro ti vika GT1, i cisto @yamaha10 pak da ne zgresis u izborot poso klimive se ista cena.
Kompresorot kaj RAC-35WPB e ASD084SFNA7JK1,
Kompresorot kaj RAC-35WPA e ASD102SF-A7JK.
A toa znaci deka WPA ima pogolema kubikaza od WPB, 10,2 nasproti 8,4cc3.

• Ми се допаѓа
Dobro ti vika GT1, i cisto @yamaha10 pak da ne zgresis u izborot poso klimive se ista cena.
Kompresorot kaj RAC-35WPB e ASD084SFNA7JK1,
Kompresorot kaj RAC-35WPA e ASD102SF-A7JK.
A toa znaci deka WPA ima pogolema kubikaza od WPB, 10,2 nasproti 8,4cc3.
најдена е климата веќе, од оваа на гримак подобра понуда здравје
ќе им пишам уште сега да ме имаат во план после 15-ти

• Ми се допаѓа

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom