- Член од
- 28 февруари 2017
- Мислења
- 2.770
- Поени од реакции
- 2.682
Немам јас ништо против Даикинот , разбирам дека 3,5 ката лани после максималните минуси сепак не можеше да има нешто јак ефект на толкав простор .Prepano go isklucuvas Daikinot od igra.. Vo momentov ide reklama na tv ima 10% popust vo Ics so znaci cenata e negde 58500 i e najeftin od gorenavedenive. Site 3 klimi se dobri ama ko sto vikas kukja si e kukja a ja bi dodal i deka reka si e reka (e sega zavisi kolku blizu si do rekata). Ponatamu kolku si izlozen na veter u smisol ima li zbieno drugi kukji okolu tebe ili si bas na udar? Tuka bi trebalo i te kako da te interesira maksimumot da ne ja zaboravime lanskata zima. Slednoto e izduvot vo medium fan speed zasto prostorot ti e golem i ti treba klima koja ke moze vo sredna brzina da go buta vozduhot dovolno za da stiga toplinata do drugiot kraj na prostorot poradi komocija na provev i zatopluvanje. Ako istovo treba da go pravi vo max speed togas dzabe i da e poekonomicna i maleziska koga tebe toa ke te nervira katadnevno. Koga veke spomnav fan speed togas da dodadam nesto vo koe veruvam deka site se slozuvame a toa e deka najvazno za komocija e kako raboti klimata na Autofan i ako prelistas ima dovolno interesni mislenja na temava za toa. Da finisiram najvazni spored mene vo izbor se korisnickite iskustva iako prasanje e kolku takvi bas za slicen prostor (golemina i izlozenost) ko tvojot ke najdes, tuka ko sto gledam na temava ima samo za Daikinov ama sigurno ima po drugive forumi nesto poveke...
P.S Minimumot na Daikinot zabelezan kaj mene bas vo ovie prelazni periodi e 350W.
Издувот не му поминуваше 44 степени ама кога влезниот воздух од просторијата е ладен не може он да го крева на 60.
Дефрост скоро на саат саат ипол правеше .
На аутофан прави залети па потивко и страшно иде на нерви ама мислам дека појака клима кога ќе постигне некоја температура ќе работи посмирено.
Реката е на 100 метри од мене , нема куќи од 2 страни ама и нема ветер нешто особено.
Инаку кај мене греењето е силно комбинирано, подно со бафер на таван кој се грее или од печката на дрва, во големиот простор и ако даде господ сонце
и од колектори .Трета варијанта за подното е котел од 12 кв ама него го вклучувам само во недајбоже ситуација. Оваа комбинација е само за пикот на ладното , рестото сакам да го решам со 2 клими.Кои не знам засега, вака така и трите ги оставивме у игра
.