Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Се обложувам во 3 пива дека е грешка, тоа за потрошувачката во стендбај. :)
Патем, кога би било така (а не е), тогаш тој некој би требало да биде навистина глуп климите да не ги исклучува напонски, кога не ги користи. :)

Reklamiral kutriot ustanovile od prodavnicava deka ima nekoja greda na lice mesto i prosledile do Hitachi ama i tamu ekspeditivni ko segde po balkanive dva meseca nemalo odgovor...
Kako zavrsilo neznam ne pisal!
Pogledni sam: https://www.skroutz.gr/s/4867216/Hitachi-RAS-RAC-E14HBG.html#reviews

Jedna zanimljiva informacija i to direktno od uvazenog prodavca klime Fujitsu --- Forumas sa kredibilitetom

-- NEXTEN.--
"Za tvoju informaciju , Fujitsu 07-09-12LM imaju isti kompresor - Panasonic 5SS072XHA01"

Svi modeli Fujitsu 12 LM koje oni prodaju, imaju kompresor za klime 07-09-12 btu , sve jedan isti.
Zato i Fujitsu ima dva razlicita dokumenta sa specifikacijama..[DOUBLEPOST=1506554642][/DOUBLEPOST]Moze se procitati , ovde.............

https://www.ana.rs/forum/index.php?topic=10687.1095

Kompletan prostor svih foruma Nexten i ekipa dele savete o prodaji Sumljivih Japancima......Svuda se provlace modeli Fujitsu - GENERAL.

Zdravo nov sum na forumot i ve molam za sovet.Sakam da zatopluvam 25m2 so inverter so budzet do 36 000den,se mislam za slednive klimi:
gree lomo gwh12qc 30 000 den
Vivax acp 12 aeri 35 28 000 den
CH-s12 arctic 32 000 den
Panasonic cs cu 12 35 000 den
ili da izdvojam plus za mitsubishi msz-sf35ve 48 000
Slusnav deka nekoj od ovie bile so greaci neznam so znaci toa ama znam deka bitola zima 20-znaj da se spusti,pa me interesira koja klima najmnogu ke topli??

Zdravo nov sum na forumot i ve molam za sovet.Sakam da zatopluvam 25m2 so inverter so budzet do 36 000den,se mislam za slednive klimi:
gree lomo gwh12qc 30 000 den
Vivax acp 12 aeri 35 28 000 den
CH-s12 arctic 32 000 den
Panasonic cs cu 12 35 000 den
ili da izdvojam plus za mitsubishi msz-sf35ve 48 000
Slusnav deka nekoj od ovie bile so greaci neznam so znaci toa ama znam deka bitola zima 20-znaj da se spusti,pa me interesira koja klima najmnogu ke topli??
Jas bi go izbral ili VIVAX-OT ili CH ili ako imas dovolno finansii najubavo MUTSHUBISI-TO

Најефикасно загревање на соба од 8м2 ?

Ај едно сигурно глупо прашање. Кој е циклусот на функционирање на климите при процес на загревање?
Првпат корисник на клима. Стварно незнам како треба да функционира :)

Ја пуштам да топли. 24'C

Прави константен циклус:
1. Првите 1 минута не дува ништо
2. Вертикално насочување на перките (така ми е подесено) и издув на топол воздух. Тоа трае некој 6-8мин.
3. После 6-8минути почнува да дува млако накај ладно перките се креваат во хоризонтална положба и се гаси вентилаторот.
4. Пауза од 2-3минути и потоа повторно вертикално насочување и повторно издув од некој 6-8минути.

Така е еве веќе 1 саaт кај што е пуштена во тој константен круг на функционирање.

Температурата дома на 3 метри од климата термометарот ја качи од 19'C на 21'C

Дали е тоа нормален циклус на работа?

Последно уредено:
Ај едно сигурно глупо прашање. Кој е циклусот на функционирање на климите при процес на загревање?

Ја пуштам да топли. 24'C

Прави константен циклус:
2. Вертикално насочување на перките (така ми е подесено) и издув на топол воздух. Тоа трае некој 6-8мин.
3. После 6-8минути почнува да дува млако накај ладно перките се креваат во хоризонтална положба и се гаси вентилаторот.
4. Пауза од 2-3минути и потоа повторно вертикално насочување и повторно издув од некој 6-8минути.

Така е еве веќе 1 саaт кај што е пуштена во тој константен круг на функционирање.

Прилично нормално.
Некои модели доколку е блиску зададената температура не се оптеретува веднаш да ја постигне, туку постепено ја покачува тем. во собата. Доколку е квалитетен инвертер тем. ке ја постигне многу точно, доколку е бофал може и бајаги да греши. Ако не качува повеќе од тие 21 после 2-3 саати ќе треба да наместиш на повеќе.
Друг модел на клими кои се само по име инвертери а у пракса се повеќе он-оф, од старт тргнува да дува јако, ја качува брзо тем. дури и повеќе од што треба, потоа одмара повеќе и после пак дува појако топло.
Цела работа е во потрошувачката, првиот тип се поштедливи, вториот се понештедливи.

Прилично нормално.
Некои модели доколку е блиску зададената температура не се оптеретува веднаш да ја постигне, туку постепено ја покачува тем. во собата. Доколку е квалитетен инвертер тем. ке ја постигне многу точно, доколку е бофал може и бајаги да греши. Ако не качува повеќе од тие 21 после 2-3 саати ќе треба да наместиш на повеќе.
Друг модел на клими кои се само по име инвертери а у пракса се повеќе он-оф, од старт тргнува да дува јако, ја качува брзо тем. дури и повеќе од што треба, потоа одмара повеќе и после пак дува појако топло.
Цела работа е во потрошувачката, првиот тип се поштедливи, вториот се понештедливи.
Благодарам за одговорот.
Ми беше чудно тоа млако да не речам ладно дување...Сега е пократка таа пауза. Кога ќе го издува топлиот воздух влага во idle mode и за помалку од минута пак се активира со топол издув. Температурата е 21.7'C на гореспоменатиот дигитален термометар.
Значи се е во граници на нормала.....ОК

Ја пуштам да топли. 24'C

Прави константен циклус:

Za kakva klima inverter ili obicna on-off koja jacina koja marka po tvojot opis klimata normalno si raboti

@Jedah ima 12CH35AERI
Za taa klima koja "NAVODNO" ima Expansionen Ventil (EXV) ova e NENORMALNA rabota
da pali/gasi na sekoi 6~8min na zadaena 24C i vnatresna 21....vaka moze da raboti samo eftin ured na KAPILARA.
Vakvo rabotenje na klimata moze da e normalna i da e zadovolen od nea samo @Klima ured :D

• Ми се допаѓа
Reactions: GT1
@Strelec klimata sama si znae koga da ukluci koga da iskluci termostatot neznam sto ne e jasno
Zadadena e 24 na vnatresna 19, so takva rabotia pali/gasi na sekoi 6~8min za saat vreme edvaj na 21 kacila....a do 24 kolku ke i treba? pola den?
mene mi e jasno deka ima glupa modulacija.....samo tebe ne ti e jasno deka klimava e prevara za 28.000 ako e na kapilara....mozda ima EXV (nemozam da tvrdam) no togas ima dibidus glupa elektronika koja registrira 24 na vnatresna od 21....celi 3 stepeni e razlika lepi

• Ми се допаѓа
Reactions: GT1
Да 12CH35AERI. Абе сега што е тука е и да земев Gree од 35.000ден. колку ќе ми заштедеше во однос на Vivax-ов 200-300ден. месечно.... Не е до толку ваљда различен режимот на работа.
Еве топли. Ко ќе издува и почне ладнио ваздух само што ќе ги крене перките нагоре одма се осеќа како наново почиња да дува повторно топло и после 20 секунди пак паѓаат надоле и идемо вруќооо :)
Јебига сега тоа е. Панелка земав една па со Господ напред.. Денојве ќе инсталирам на телефон тоа апликацијата што иде со WiFi стикот.. Демек има на неа кажува потрошња и се тоа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom