Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Pa ti mnogu pismen si bil....alal vera
Aj sea i zxa vivaxot kazi so pisuva kapilara ili EEV....mozes i za BEKO.
Напротив, појма немам за инвертори и клими ама токму затоа и ставив скриншот за да може да реагираат поискусните, а највеќе што мразам е ароганто однесување.

Напротив, појма немам за инвертори и клими ама токму затоа и ставив скриншот за да може да реагираат поискусните, а највеќе што мразам е ароганто однесување.
Ako sum ja aroganten togas ti si sto ?
Smartass ?

Jas namerno prasav dva pati,i ne dobiv odgovor kako sto treba,mislam deka nema nisto od ova za koe sto prasav,pocnav da se predomisluvam,ne e problem i da nema,sekako 90% a moze i 100% ne znaeme za sto se raboti,ama koga veke procitav nanazad deka bilo dobro da go ima,sakam da go ima,a i do parite mi e dojdeno,ako imav mnogu pari ne se mislev,ke ja zemev najskapata(SO NE ZNACI DEKA E I NAJUBAVA),poveke se resiv za nea radi cenata,ama ako ne e kako sto treba,djabe e evtina

Upatstvo za upotreba za Gree Lomo 3.5kw GWH12QC-K3DNB4G/I

Primer ja uklucuvam klimata i ja mestam na odredena temperatura 23 stepeni, gree do 23 islklucuva, i posle ne se uklucuva povtorno. Sto moze da bide,

хаха 23 :D
кај мене цела вечер отворен на кип прозорот и моментално е 24
@Goran_D нормално дека нема да уклучи кога не паѓа Т под 22.5с

Ни еден немам гледано.
Драми, романси и мјузикл. Е фала ти баш сигурно дека ќе ги гледам.
Зафркаваш и ти, gone with the wind(драма, романса), mommy(драма)..

А Red Shoes далеку е од мјузикл, а преубав е.. плус не рече дека не сакаш драми :lut:

Jas namerno prasav dva pati,i ne dobiv odgovor kako sto treba,mislam deka nema nisto od ova za koe sto prasav,pocnav da se predomisluvam,ne e problem i da nema,sekako 90% a moze i 100% ne znaeme za sto se raboti,ama koga veke procitav nanazad deka bilo dobro da go ima,sakam da go ima,a i do parite mi e dojdeno,ako imav mnogu pari ne se mislev,ke ja zemev najskapata(SO NE ZNACI DEKA E I NAJUBAVA),poveke se resiv za nea radi cenata,ama ako ne e kako sto treba,djabe e evtina
Economicot si e TOP klima za taa cena sto ja ima, eftina e da, ama isti i poslabi klimi ima u taa klasa so povisoka cena, isto na kapilara i 200% neidat so vgraden WiFi....ako ti e pricinata da trolas protiv Lomo Economic poveli ponudi druga klima koja e so EEV i nemora za 20ooo....eve do 30000 ti davam fora da najdes klima so EEV. No Nema da najdes takva i si trebal da go zemes LomoLCLH koga ja imalo(ako voopsto ti kupuvas klima).
Bas se prasuvam sto ne si se vklucil na temava da prasas za Lomo LCLH koga si se mislel da ja zemes ? ;) Si nemal sto da kazes loso za nea eve ja ke ti odgovram zaso sea se vklucuvas ;)
Najeftina klima so EEV kaj nas treba da e onoj Daikinot FTBX-C, cena 36ooo

И тој нема, 3,5-ката е капилара, 5-ката има ЕЕВ.

Знам дека и мене Дајкинот ми беше во игра кога гледав што да купам.

Умрел тој, таа, тоа од Палп Фикшн, Alexis Arquette, братот-сестра на Patricia Arquette.

p6kbqyimljni4dwzfcbr.jpg

Arquette’s brother, actor Richmond Arquette, posted a statement about her death on Facebook (via People):
Our brother Robert, who became our brother Alexis, who became our sister Alexis, who became our brother Alexis, passed this morning September 11, at 12:32 am.

http://www.avclub.com/article/rip-a...ok&utm_medium=ShareTools&utm_campaign=default

Edno prasanje do ekspetite ako moze, vo vrska so potrosuvackata na energija. Pomokna klima inverter na pr. 5.5kw bi trosela isto kako 3.5kw ili poveke. Po logika samo pobrzo treba da ja zagreava prostorijata, pa posle toa da paga potrosuvackata za odrzuvanej na temperaturata ili?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom