Stotici = od 100 do iljada? Koga veke zboris so cifri bidi pokonkreten.Znaci serviserive na gree klatat vrata zimaat plata? Ili ako rikne nekoja klima im davate nova? Obicno robata od kina toptan vo kontejneri doaga,i posebno rezervni delovi nema. Ete nedajboze ako izgori kompresor na hansol,kolku e rok na isporaka na nov, nadvor od garanten rok?Не би сакал да пишувам генерално. Она што го пишав е од лично искуство. Параметарот кој е земен е тоа дека НЕМА поплаки ниту сервис врз истите барем не до сега што е спротивно од тоа што @macci го пиша дека имало многу дефекти и немало резервни делови и слично. Ова е базирано на стотици продадени клими од нас. Ако ова не е релевантен параметар тогаш искрено незнам што е.
Немој да ме свати погрешно, да ме прашаш и за MITSUBISHI, VIVAX, TOSHIBA, DAIKIN, па дури и HYUNDAI и TESLА ке ти одговорам исто, кај нив бројката можеби не базирана на стотици клими од еден модел ( како кај GREE ) но сепак со ниту еден од нив не сме имале никакви или пак сме имале занемарлив број на поплаки.
Инаку НИКАДЕ не пишав дека GREE се ПОквалитетни од другите, само пишав дека информацијата @macci што ја пласира е тотално погрешна според наша лично искуство.
I zosto mora vaseto iskustvo da vi bide vistinito,a da se somnevate vo iskustvoto na macci???? A ako imase problem so daikin ke trlavte dlanki i ke vikavte " abe frlaj ti pak pari za gjubre,ti vikavme hansol zemi si"? Malku vi nedostasuva objektivnost,a na poveketo od "gree dilerite" na forumov i kultura i pocit prema ostanatite,no ke dojdat podobri vreminja . I tebe te staviv vo ist kosh so niv,zosto prvo sto preporacuvas e sekogas gree,a za kulturata si daleku nad spomenatite,respekt
Последно уредено: