Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Miles Ahead (2016), утре вечер на Телма во 22:00. #БезКоментар[DOUBLEPOST=1487461100][/DOUBLEPOST]Друго: заврши Берлиналето 2017. Златна мечка за унгарскиот On Body and Soul, сребрена за францускиот Felicite. Во Панорама селекцијата беше прикажан нашиот Кога денот немаше име на Теона Стругар Митевска, но остана без главната награда од публиката која ја освои белгискиот Insyriated, а не ги освои ни наградите на двете специјални жирија. Важно - имавме филм на голем фестивал, што сепак е нешто повеќе од ништото од минатите години, иако на Теона не и е прв пат.

Последно уредено:
Casablanca (1942)
Јбг, досаден ми е и предвидлив. :icon_mrgr: Едвај чекав да заврши само за да потврдам дека точно сум претпоставила како ќе заврши. Не ми беше ништо посебно.
Memento (2000)
Четворица го глеавме филмот и сите заспавме, а баш помислив дека добар филм сум одбрала. :unsure: Досаден и бавен. Можеби да беше сниман од почетокот кон крајот поинтересен и неизвесен ќе беше.
La La Land (2016)
Повеќето ми рекоа дека бил добар за тепање време, така што и не знам баш дали е непопуларно мислење. Дури мислам дека на тие што им се свиѓа, им се свиѓа затоа што е тренд да ти се свиѓа. Исто како што напнуваа(т) со Suicide Squad и 50 Shades. Номинацииве вриштат. Порадо би да си ги вратам тие 2 саати што ми отидоа во неповрат. Уште во средно ги имам изгледано сите филмови со главниов актер, затоа и едвај чекав да го гледам и... ништо.
@grande-juve па јас и ти сме биле помодари бе Миле :cool:
Редно е како трендсетери мислам, да седнеме во Тренд деновиве да ја истераме модата како што личи :pipi:

Првиот пат лошо искоментирав за Modern Family, сега за овие три филма и не може да се помине без коментар и дофрлување изгледа. :D Шумечо, седи си мадро, да не бидеш модро. :ROFLMAO:

Првиот пат лошо искоментирав за Modern Family, сега за овие три филма и не може да се помине без коментар и дофрлување изгледа. :D Шумечо, седи си мадро, да не бидеш модро. :ROFLMAO:
Не сум била јас за Модерн :D
Мора Шумечо! Ај за Ла Ла мање више, ми рекоа многу сум се карала за тој, нека дојде Злате за тој нека разглаба, ама Казабланка па... :place:

Ај ај оди си у дк реди смешковци...
И као тоа дофрлување не те разбирам ако не ајде нека ја избришат опцијата ''Одговори'' тресеш глупости шо сакаш да правам да ти кажам ''sekoj si ima svoje mislenje'' забрана за стапнување у филм и тв на 10години.И ти бе мислиш дека си хардкор шо не ставаш оценки на летер срциња ми реди а ѕвездички а пчелички(џабе измени ( :(+:(=:place: )

Sohardcore.jpg

Последно уредено:
Кај и да е на Голи Оток ќе ме пратите, затоа што не ми се допаѓа филм што вам ви се допаѓа. Дее поленка малку, дишете. :D Да се докажувам што филмови гледам немам потреба. Самиот наслов на темата гласеше непопуларни мислења.
Peace out. :pivo2:

The Blind Side (2009) која катастрофа е. Сериозно не сфаќам како има 7.7/10 и Оскар за Сандра Булок.

Аматерски е целиот филм, како просечен амерички ТВ филм. Сандра без емоции, без покрети. Секоја секунда во филмот и беше фејк, пренеуверлива. За останатите да не збориме. Оскар добиен чисто ради тоа што глуми богата белкиња што спасила црнец од сиромаштија и пропаст. (n)

Кај и да е на Голи Оток ќе ме пратите, затоа што не ми се допаѓа филм што вам ви се допаѓа. Дее поленка малку, дишете. :D Да се докажувам што филмови гледам немам потреба. Самиот наслов на темата гласеше непопуларни мислења.
Peace out. :pivo2:
Па така функционира тоа. Треба да си кажеш филмот е квалитетен ама не ми се допаѓа, иначе доаѓа џандарот или јаката филмоманка и ти кажува што и како треба, не дај боже да ја прашаш нешто. Чудно како не ти рече дека имаш даунов синдром, ама онака затскриено да се види дека е учена.

Па така функционира тоа. Треба да си кажеш филмот е квалитетен ама не ми се допаѓа, иначе доаѓа џандарот или јаката филмоманка и ти кажува што и како треба, не дај боже да ја прашаш нешто. Чудно како не ти рече дека имаш даунов синдром, ама онака затскриено да се види дека е учена.
Аии еве ја пак оваа со климактериумот.... научила да гугла (y)
Девојко у реду е макни ми се с клит, не си мој тип. Вакви како тебе со мањак на внимание на тони у градов ги има, стекни малку самопочит, биди различна :pipi:

Аии еве ја пак оваа со климактериумот.... научила да гугла (y)
Девојко у реду е макни ми се с клит, не си мој тип. Вакви како тебе со мањак на внимание на тони у градов ги има, стекни малку самопочит, биди различна :pipi:
Како прво машко сум. Како второ јас ти поставив прашање уште одамна, а тоа е како треба да хејтам филм? Како трето, или одговори или одеби со глупости.

Како прво машко сум. Како второ јас ти поставив прашање уште одамна, а тоа е како треба да хејтам филм? Како трето, или одговори или одеби.
НЕТЕ СЛУШАМ ОД МУЗИКАВА!!

Quid pro quo душо.... ти се силеше дека ќе донесеш хејтери на Ла Ла колку што истиот има фанови, ти отстапувам предност.
Прво тоа, второ... не знам колку постови тебе ти имам до сега пишано образложувајќи се и објаснувајќи ти тоа што го прашуваш. Не е работата во „Речи дека не ти се свиѓа, ама потенцирај дека е квалитетен“, ама одбивам да рационализирам со тебе додека ми влегуваш full on инат, џабе ќе дискутираме ако ти мислиш да ми ги скокаш постовите all together и да си ја тераш агендата заслепен од инат.
Прибери се прво, не ме прозивај во секоја дискусија, покажи дека имаш интерес за размена на ставови, а не докажување кој е во право кој е во криво, и ќе ти одговорам што сакаш колку сакаш.

Секој си има право на свое мислење, и не се филмовиве математика па на сите исто да ни искача, секој си е посебен чоек и посебно се поврзуе со филмот.. мене лично нема зошо да ми смета ако на некој му се глупи филмовите шо ја ги сакам, али малку пецка ако некој каже дека ги сакам ради тренд или оцена или трето нешо.. ако не ни се свиѓа нешто не мора на другите со различно мислење да им додаваме разноразни придавки.. никој не е грешка и сите сме во право, њама потреба од вакви смешни кавги :D Ај сите у кино :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom