Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Значи вака се работи за Whirlpool spiw412ll кога ке ја ставам на high fan speed дува млак воздух и послабо загрева само на low се осеќа топло дали има некаков проблем или нормално е?
Нормално е.

И кај мене е отприлика така, 2500-3000 само климата за 40-45м2

Sent from my EVA using Tapatalk
тебе те греат и комшиите, да си на отворено како мене не ти бегаат 100 евра за струја :D
немој да се навредиш, не мислам ништо лошо

• Ми се допаѓа
Reactions: GT1
Значи вака се работи за Whirlpool spiw412ll кога ке ја ставам на high fan speed дува млак воздух и послабо загрева само на low се осеќа топло дали има некаков проблем или нормално е?
најмалку струја троши така, но сепак ако имаш термометар стави го на излезот да видиш колку Т дава, па да пресметаме што и како е со климата

тебе те греат и комшиите, да си на отворено како мене не ти бегаат 100 евра за струја :D
немој да се навредиш, не мислам ништо лошо
Се согласувам. На приземје сум, под мене имам подрум, над мене стан, леви и десно станови. Само два ѕида ми се надворешни од кој еден е со термопан стакла.
Неможам да се жалам.

Sent from my EVA using Tapatalk

Секoгaш кoгa ќе прoчитaм Departed ми текнувa нa oригинaлoт. Штo знaм, Мaртин сo римејк oскaр земa. Јaс кoгa би јa прaвел листaтa немa дa имa местo зa филмoв.

forumov e najekonomicno greenje ili dogrevanje.edna matematika ako sakas da se greees a za greenje podrazbiram sve nad 23 stepen pod toa ne e greenje na ovie nadvoresni temperaturi,eve za 30 kv soba so prosecna izolacija ako sakas da ja grees normalno ispod 600 do 800 wati prosek nema da bide ili prosek 24x700=16.8 ili 30x16.8=504kw ili vo pari po prosek 5den 2520 prosek samo klima,sto moze i nesto povise na minusni temperaturi.e sega vaka za onie sto trosat mnogu pomalku i,eve neka raboti klimata i na 300x24=7.2 ili 30x7.2=216 ili vo pari 1100 den prosek.a dali mozes da grees i odrzavas tem so 300wati pa neka ima i cop klimat od 4 sto e mnogu,da mozes ama vo wc.

8 место - The Godfather.

Е сеа ве заебав, а? Го очекувавте на врвот? :P
Јас да :unsure:

Also, Birdman не заслужува #11.
Епа дечки, се дружевме што се дружевме, wot љубави биди нежен со казнените плс.

Јас да :unsure:

Also, Birdman не заслужува #11.
Епа дечки, се дружевме што се дружевме, wot љубави биди нежен со казнените плс.

Не ми го хејтај брдмен, злате и ја сме го глеале у кино и затоа толку високо го вреднуваме!

Јас пред да бидам перманентно банирана, само да кажам....
Колку само Фајкла ќе биде #1 на листата, ама ајде погодувајте си :LOL:

Злате не спојлај!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom