- Член од
- 6 април 2005
- Мислења
- 2.959
- Поени од реакции
- 3.099
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ако прочиташ назад ќе видиш дека порано држев на 20 степени, после тоа зголемив на 21 степен. Немам температура за навечер или преку ден постојано е толку иако дома сум одвај 2 часа буден и 7-8 саати за спиење навечер@wiksa нормално дека нема да падне под 400 кога ја држиш над 22с.
мојата овие денови после полноќ до сабајле одржува 20с во 20м2 со потрошувачка од 340w
измерив COP од 4.2 сабајле во 6.30 на -2 надворешна Т
па што не ја гасиш кога не си по цел ден дома ?Ако прочиташ назад ќе видиш дека порано држев на 20 степени, после тоа зголемив на 21 степен. Немам температура за навечер или преку ден постојано е толку иако дома сум одвај 2 часа буден и 7-8 саати за спиење навечер
Освен за викенди кога сум дома по 10тина саати во денот
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
Kako be druze ne se zagrevaat, se sto e poladno vo prostorijata predmeti zidovi mebel etc akumulira odredena kolicina toplina koja koga se gasi izvorot na toplina vo nasiov slucaj klimata potoa se ladi i koga pak ja pustas da gree vremeto na postignuvanje na optimalnata vnatresna T ke bide podolgo poradi navedenava pricina.. Ako e mala prostorija so mokjna klima ne e strasno ama vo pogolem prostor ke treba da si pocekas podoblecen malce podolgo..па што не ја гасиш кога не си по цел ден дома ?
слично функционирам и јас, половина ден ме нема дома затоа јас никогаш и не ја оставам да работи, со клима не се загреваат зидовите колку и да работи, изгаси ја пак ладно ќе биде
@ogledaloogledalo
@Strelec nema da zbesne bidejki isti takvi kratki defrosti pravi i FH35...kupi ja pa uveri se
Papagal...stvarno zamaras....kazi nesto sto drzi voda ili goni se bre u ....Kako je moguce da Hansol i Mitsubishi imaju isti defrost.Kod Mitsubishi klime defrost krece kada se stvore odredjeni uslovi za to.To kod svakog proizvodjaca je dosta razlicito i zavisi od podesenosti uredjaja.Moraju da se zadovolje odredjeni uslovi kako bi uredjaj zapoceo ciklus odmrzavanja.
Nije mi jasno kako to @Strelec , zna da Hansol i FH imaju isti defrost.Jesi ti @Strelec video nekada kako radi Hansol ili sve to citas po raznim forumima o Gree Hansol klimi.
A nije mi jasno sto ti nisi kupio te klime Gree koje toliko hvalis , nego za sebe si kupio Mitsubishi FH.