- Член од
- 9 јануари 2006
- Мислења
- 5.654
- Поени од реакции
- 7.500
Ne druze ja prezentiram Informacija tocna i validna, testot na KVI e objaven ne site mozni Nordiski sajtovi kade se prodavaat ovie skapi klimi.Само тебе те чекав да кажеш како најдобриот модел на Даикин не е толку добар и дека грее има подобар а поефтин модел.
Sent from my EVA using Tapatalk
Kaj Fujitsuto LZ linkot so testot e najdole
Tvoj problem sto neznaes da go tolkuvas testot, tolku razbiras
Tamu ima Daikin ama kosta 3500evra, daleku povekje od tvoeto Daikin klimice za 500evra.
Taa URURU e Nordik, tvojata ne e!
Ako na tvojata isto pisuva Daikin toa ne znaci deka i tvojata e Nordik model i so funkcii kako Ururu i moze da se bori na temperaturi od -30, a site klimi na testot se po specifikacija do -30C na greenje.
Ti ja ramnjas tvojata FTXN35L9 so URURU R35? ...bog i sesirgija.
Ako ti e maka sto za +200evra si mozel da ja imas barem najeftinata od listata pa sakas da go izvrtis testot tvoj problem i tvoja maka
Eve i glasno i kasno ke ke go kazam i ova
Testot kazuva deka Ururu Sarara -Nordik verzija e najdobra kako 12ka iako ramo do ramo so Daikinot e i FujitsutoNordik LZ koja ne e 12ka tuku 9ka ako ne si primetil.
NO, sve se ova NORDIK klimi so ceni daleku od nasiot standard....i vo cela taa tajfa e smesten i Hansol na Innova, skromno ama butka so tie jaki klimi
Mozebi e i najslab na testot ama toj test e praven vo sredini so surovi zimi i temperaturi do -30, bitno e deka i vo takvi sredini Hansolot Nordik moze da proizvede golema kolicina na toplina, ama tvojata kako osnoven model 200% nemoze
I kolku i da kaka srbinov deka ne se isti tie i ovie tuka( akupil klkima 2kg polesna)....ako taa Hansol u jebano svedsko selo Lulea so Temperatura vo zima najcesto -10 pa i -33C moze da izvadi 70% od potrebnata toplina, u Skopje ke izvadi 120% i nema da kasla pa nadvor i metar sneg da ima
Последно уредено: