Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Jas imam protocen boljer STIEBEL ELECTRON i ima opcija da se namesti 18,21,24kw.Prezadovolen sum celo vreme mi e namesten na 24kw i e mnogu ekonomicen,nikogas ne bi go menuval za obicen.Vazno e ako zemas da zemas avtomatski a ne pneumatski.Brat mi ima siemens 21kw pneumatski i imase problemi so promena na pritisok,a ovie sto se avtomatski nemaat i koga e mal pritisokot si raboti i go nema ona krckanje na greacite koga se uklucuva.
Само овде ги најдов онлајн: http://www.kult.mk/index.php?page=s...roduct_id=402&option=com_virtuemart&Itemid=89bidejci sum koristel Siemens, sega vo ohrid na odmor se uveriv vo kvalitetot na Stiebel Electron i mozam da kazam deka e podobar od siemensot 1000x, totalno e bezsumen, prosto ne mi se veruvase deka od nego iskaca toplata voda
Koj gi prodava kaj nas i cena za 24kw?
Доколку сакаш барем какво-такво издржано мислење наведи повеќе информации за тоа дали истата ќе ја користиш претежно за греење или за ладење на просторијата од 50м2. Дали тој простор е изолиран, на која спратност се наоѓа, кон која страна е изложен, дали се работи за стан или куќа, дали соседните простории, станови, тие над и под просторијата се греат или не и сл.Којa климa од овие две би ми ги препорачале, станува збор за соба од 50м2. Знам дека има малце голема разлика во цени ама нема ниедна клима во телеком што се помеѓу овие две, а морам од таму да земам.
LG
https://www.telekom.mk/bela_tehnika_detali.nspx?product=1303
Carrier
https://www.telekom.mk/bela_tehnika_detali.nspx?product=1591
Па не сум многу запознаен со вакви рабпоти.Доколку сакаш барем какво-такво издржано мислење наведи повеќе информации за тоа дали истата ќе ја користиш претежно за греење или за ладење на просторијата од 50м2. Дали тој простор е изолиран, на која спратност се наоѓа, кон која страна е изложен, дали се работи за стан или куќа, дали соседните простории, станови, тие над и под просторијата се греат или не и сл.
Доколку уредот ти е потребен да го загреваш наведениот простор и тоа како примарно греење, според мое мислење ниедна од наведените уреди не би бил доволен. Но, ако веќе мораш да земеш една од тие две и баш од тоа место, тогаш, да сум на твове место би ја зел втората, односно Carrier.
Доколку сакаш барем какво-такво издржано мислење наведи повеќе информации за тоа дали истата ќе ја користиш претежно за греење или за ладење на просторијата од 50м2. Дали тој простор е изолиран, на која спратност се наоѓа, кон која страна е изложен, дали се работи за стан или куќа, дали соседните простории, станови, тие над и под просторијата се греат или не и сл.
Доколку уредот ти е потребен да го загреваш наведениот простор и тоа како примарно греење, според мое мислење ниедна од наведените уреди не би бил доволен. Но, ако веќе мораш да земеш една од тие две и баш од тоа место, тогаш, да сум на твове место би ја зел втората, односно Carrier.
60м2, буџет 45 000
кој инвертор би ми го препорачале?
Sent from my iPhone using Tapatalk