Ima dve-tri raboti vo tvojot slucaj koj e edinstven i najdragocen na forumov, koj ne se kompatibilni i smetaat za upredba na rabota na inverter/neinverter.@gigovit дали си чул за поимот КРИВО ДРВО ?[DOUBLEPOST=1466202390][/DOUBLEPOST]
ај ќе си дадам сам реплика, касно ми текна за тоа што обеќав
значи денеска после 14ч. го уклучив на @Vanlok омиленото му НЕО и до сега има потрошено 1,2kw на иста зададена Т од 24с.
кој е математичар нека пресмета која клима е поекономична, инвертерот или оваа најшкарт што вика господинот што го спомнав погоре иако не му го знам ни името, важно Г-дин е за мене чим е од Скопје![]()
1. Razlika vo tipot na freonot koj e daleku vo korist na inverterot i so toa uporedbata epten nema da ja biduva na greenje, na ladenje komsi/komsa.
2. Zadadena T e imaginarna brojka tuka, treba da baras postiganje na EDNAKVA temperatura vo prostorijata.
3. Statistikata ili merenjeto e kilava rabota ako se pravi na kratok rok so mal broj obidi, merenjeto bi bilo vo red da e bar edna cela nedela vo bar priblizno isti nadvoresni uslovi
Inace tvoeto merenje ne pokazuva za kolku vreme rabota se potroseni 0.7 ili 1.2 Kw i deka inverterot e poekonomicen za celi 70% od NEO-to, ne ti ja razbiram matematikata, klikerot mene tolku ne mi raboti...... osven ako mislis niz cenata na kostanje na uredite............
Sega se vrativ nazad gledam deka ova so vremevo koga pisuvas SEGA znaci skoro DVA casa povece rabotelo NEO-to i toa koga dojde ova naglo zatopluvanje, a invereterot ti rabotel koga trebese da ima greenje a ne ladenje. Ti ko da navivas da izgubi tvoeto NEO, ha,ha,ha.....
Последно уредено: