- Член од
- 13 август 2013
- Мислења
- 1.062
- Поени од реакции
- 2.071
Se si mislam dali da odgovoram, posto ova mi izgleda samo kako nekoj vid inaet da se tera, demek da bide po tvoe. Ne znaev deka razlikata od 24 do 35db e 4 pati, ali aj neka bide i taka. Sporedba samo obicnite on-of klimi se mnogu pobucni,dali koga ladat,dali koga great, no nikoj ne se buni koga gi koristi, a gi koristat skoro site. Toj sto e resen da se gree na klima treba da e svesen za site prednosti i nedostatoci, nikoj ne veli deka e idealno, ima duvanje, ima sum, ima pucketanje, no ima i evtina toplina, pa i evtino ladenje.50m2 se da receme 7x7 metri. Zaci bi bila 7 metri daleku od kaj se sedi (pretpostavka). Auto vo prva brzina se okolu 35db. Mene mi e namestena na 5 metri od kaj sto sedam. Razlika od 24db do 35db e skoro 4 pati poglasno. Ogromna razlika e toa vo komfor.
Da ne zborime i za jacina na duvanje, posle se zalat nekoi deka so klima im deluvalo kako promaja da osekaat. Pa ne bilo ubavo greenje so klima bas poradi tie raboti. Ima postovi i ovde bas na istava problematika sto ja zboram.
Koj kolku seriozno gi svakja samo tie nekolku specifikacii za db i m3/h. Na prv pogled site gi gledame kw toplina na minusni temperaturi a gi zapostavuvame ovie ne taka neznacajni podatoci za uzivanjeto koe bi ni bilo namaleno dodeka sedime pred televizor, so prijateli uzivame vo meze i pijacka....
Po mene najbiten element od sporednite e sumot od nadvoresnata edinica, ima klimi koi vadat od takt, se slusaat na kilometar dalecina koga rabotat, no za toa nikoj niti ke ti kaze, niti ke napise na prospekt.
Поздрав