Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
@tzlatko се сложувам потполно со ова што го напиша, до кај 4-5с. надворешна мислам дека нема да има никаква разлика во потрошувачката на греење, него здравје на зима ќе видиме, иако се знае дека кај нас тука на југ 90% од целата зима е со Т над нулата

Se e otideno, site se za vo nekoja ustanova.
Nema skoro nisto sto bi se naucilo na temava, da e povrzano so greenje a da ne e "zemi si Gree".
Sega i so adolescentskive prepukuvanja, gubenje vreme e da gi citas postovite.
Kliker samo kaj mnogu retki raboti seuste. @tzlatko se otkaza pa se vrati, neznam samo do koga ke gi cita glupostite.

@ogledaloogledalo
Gi citam samo poradi onaa narodnata: "Eden covek i edno magare se sekogas popametni od samo eden covek", pa sekogas moze da se pronajde od par ludje tuka ( mozebi so nekoi i ne se ni slozivam) nesto korisno i prakticno. Samo poradi toa, ne deka se nadevam deka sekogo ce mozam da go prosvetlam i naucam nesto korisno ili da probam da sfati deka nekoj nesto pogresno go naucil..... sekoj svojata glupost ili pamet si ja ima samo za sebe i taka neka si i ostane.
Da ne misli nekoj deka sum nekoj manijak pa sedam ovde po cel den na internet, i samo cekam nekoj nesto da kaze, tuku mi e takva prirodata na rabota, non stop sum on line... i koga mi e dosadno tuka sum.

Последно уредено:
AR12HSFSPWKX.jpg
http://www.samsung.com/ee/consumer/...conditioning/nordic-heat-pumps/AR12HSFSPWKNEE
http://downloadcenter.samsung.com/content/EC/201407/20140724195632582/AR12HSFSPWKN_CHECK_LIST.pdf

http://www.samsung.com/uk/business/...AreaCd=EU&outDoorMdlId=AR12HSFSPWKX&siteCd=uk
Znae li nekoj kako ovaa klima moze da raboti i vo Umerena i vo Ladna zona?
Koi podatoci bi vazele kaj nas, bidejki vo zavisnost od zonata ima razlicni vrednosti za Pdesignh, KW COP i SCOP.
Ima i razlicni vrednosti za Tbiv i TOL.
Vo Umerena zona T bivalentna=TOL= -10
Vo Ladna T bivalentna = -22, TOL= -25
Klimata ke raboti do -10 ili do -25 ?

Se e otideno, site se za vo nekoja ustanova.
Nema skoro nisto sto bi se naucilo na temava, da e povrzano so greenje a da ne e "zemi si Gree".
Sega i so adolescentskive prepukuvanja, gubenje vreme e da gi citas postovite.
Kliker samo kaj mnogu retki raboti seuste. @tzlatko se otkaza pa se vrati, neznam samo do koga ke gi cita glupostite.
се извинувам ако те навредив, немав таква намера, едноставно од многу жешко денеска не работи добро мозокот

@yamaha10 kolku ti trosat sega changeto? ovaa mojava ne padna ispod 750w a 90% od vremeto e na 800+w postavena na 28c.

Кај него на зададена 24 а во собата 22 му троши 100вати на саат [emoji1]

Здравоу дечки знаете ли некој евтин што мести соларни панели за топла вода од 150 литра која би била цената и дали уште постои тоа субвенции или тоа е само за мвр-ацаб и остали државњаци нежни газиња поз

@yamaha10 kolku ti trosat sega changeto? ovaa mojava ne padna ispod 750w a 90% od vremeto e na 800+w postavena na 28c.
неото работи од кај 14 часот и до сега има потрошено 0.3kw
кај мене и без клима не оди над 26с температурата, прееска кога го пуштив неото беше 25, а надвор не е ни за излегување, има сигурно над 40 денеска
@goran0505 мене ми се чини дека дефинитивно нешто не е во ред со твоето Change
моето пред некој ден кога го мерев, беше пак многу жешко, работеше на 280w и исклучува, прејак е за мојата соба од 20м2

Последно уредено:
неото работи од кај 14 часот и до сега има потрошено 0.3kw
кај мене и без клима не оди над 26с температурата, прееска кога го пуштив неото беше 25, а надвор не е ни за излегување, има сигурно над 40 денеска
моето пред некој ден кога го мерев, беше пак многу жешко, работеше на 280w и исклучува, прејак е за мојата соба од 20м2
А да си го провериш уредот за мерење? Второ, задади 21 и нека расфука па кажи колку ќе троши и реално не си реален со потрошувачки од 100-200вати кај што ни фабриката не извадила толку...

А да си го провериш уредот за мерење? Второ, задади 21 и нека расфука па кажи колку ќе троши и реално не си реален со потрошувачки од 100-200вати кај што ни фабриката не извадила толку...
па не зборувам германски
реков дека работи на 280 и исклучува, што кога е инвертер кога е прејак за мала соба од 20м2, нормално дека ќе работи он-оф, што не ви е јасно не знам
пред некој пост напишав каква изолација имам, па ако вие немате никаква не сум ви јас крив кога не можат климите да ве изладат а камоли да се топлите со нив на зима

epa ne bese vo red so prvoto, ne e vo red so vtoroto togas do markata ce da e. Prvoto komplet go promenija vo novo

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom