- Член од
- 5 април 2012
- Мислења
- 8.152
- Поени од реакции
- 8.946
Некако ме потсетување на Now You See Me, ненене сепак многу лошо.da bese pred 2-30 godini ke bese wow wow woow
sepak mnogu amaterski...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Некако ме потсетување на Now You See Me, ненене сепак многу лошо.da bese pred 2-30 godini ke bese wow wow woow
sepak mnogu amaterski...
Taka ja vikaat kaj nas Deluxe serija za taa ti zboram deka e 60000ramno vo energosistem. MSZ-FH35VE-E1 / MUZ-FH35VE-E2 (vnatresna/nadvoresna)Fala mnogu, taka i planiram, da ja zemam taa od grcija bugarija kade cenata e 750 evra. ovde vo hidroset e 54800 so toa sto se ceka cela vecnost 2 meseca.
Moze da mi kazes tocniot model od mitsubisito, dali goa na lager vo makedonija, bo stip imase eden model deluxe za 72000 ako ne se lazam
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Kontaktirav so uvoznikot vo Stip, uni24, ja imaat na lager, cenata bese 72000 za toj model. Toj spomna deka toj gi uvezuval od germanija, proizvodstvo Koreja, dodeka energosistem uvezuvale so proizvodstvo vo italija ili kina ne se sekavam kako kaza o zatoa bile poeftini, ima logika toa ili si ima deklaracija i site potrebni dokjmenti vo energosistem?Taka ja vikaat kaj nas Deluxe serija za taa ti zboram deka e 60000ramno vo energosistem. MSZ-FH35VE-E1 / MUZ-FH35VE-E2 (vnatresna/nadvoresna)
Баш класа над Џанго. Целата атмосфера те внесува како да си таму на некоја трибина и гледаш врвен театар.Нели?Кој ти беше подобар овој или Џанго? Мене овој ми е некоја класа над Џанго.
Kontaktirav so uvoznikot vo Stip, uni24, ja imaat na lager, cenata bese 72000 za toj model. Toj spomna deka toj gi uvezuval od germanija, proizvodstvo Koreja, dodeka energosistem uvezuvale so proizvodstvo vo italija ili kina ne se sekavam kako kaza o zatoa bile poeftini, ima logika toa ili si ima deklaracija i site potrebni dokjmenti vo energosistem?
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Eve, ne mora da znaci deka i tie ne se kvalitetni, no Tailand ili Japan si e vrv, za klimi. Jas veke odluciv Fujitsoto dava dobri perfomansi, sea samo sto me dvoumes da ne e slaba za taa kvadratura od 35 40 m2 so dobra izolacija. Ako bi idel, bi idel pak so fujitsu asyg14luca so Pdesign 4.8, i isti perfomansi so 12luca, no taa vo bugarija e tocno 1000 evra. Isto mngo dobar model e i asyg18lfca, kaj nas e 71000 tamu 66500 no toa e za pogolem prostor, 60 m2. mnogu mi se sviga kaj fujitsoto sto imas full comandi na dalecinsko, dobri cop i eer a ne tolku visoki ceni kako tosibata pa i dajkinot.
Hansolot mu e ushte poeftin sega a ke vrshi rabota.Toa sto ti go kazuvas e "odlicna izolacija". Neznam nekoj da stava 15cm stiropor, posto nemoze ni da se najde vo redovna prodazba.
Dobra izolacija bi bilo 8-10cm.
Moe mislenje e deka Fujitsuto e mnogu blisku do Mitsubishito vo mokjnost. Taka da ako moze da go zeme za 750eur so povrat na DDV, voopsto ne treba da se misli. Ako stanuva zbor za stan, ako e kukja podobro 18-ka.
Jas so "standardno dobra izolacija" bez problem zagrevam 42m2 so klima so slicna mokjnost kako Fujitsuto. (stan)[DOUBLEPOST=1452762784][/DOUBLEPOST]@DarkoGv
Kako Hansolot vo gostivar? Se izgubi otkoga go stavi.
Ustvari podobra informacija ke imame koga ke pomine slednata nedela. Gledam prognoza e deka cela nedela nema da se kaci nad 0 temperaturata so minimumi od -15 za Skopje
Размисли и разгледај и за куќна вегетација. Не, не се шегувам, еве кои билки се препорачани од NASA како најсоодветни за пречистување на воздухот во домовите.Osven ako vo gradenjeto ne si ostail dupki kao @Vanlok koj ke go citiram vo (ебате загадувањето) sto dodatno mi sozdava maka i ke treba nekakov filter da se dodava iako imam dilema dali toj filter ...
Зависи колку сакаш да автоматизираш, ама за палење и гасење на клими, светло и уште некоја поситна работа да врзувам Raspberry па и не ми е најлогичен потег. Подобра опција за тоа ми е ардуино.Следно е да купам нешто за мерење на влажноста внатре. Не ми се купува од тие играчките што ги викаат „метереолошки станици“, и онака сакам да правам некој Рапсбери пај проект - па ќе разгледам, сигурно има додатоци, сонди за мерење влажност. Идеално би било да се направи Рапсбери-то да вклучува и исклучува обичен овлажнувач за воздух (имам од оние што дисперзираат водени честички со ултразвук, или така нешто).
Ми одговара таа варијанта, пошто сакам и некои други работи по дома да ги контролирам, т.е. автоматизирам[/media]