за некој да живее во зграда, потребни се високо ниво на култура и свест, бидејќи можеби во станот си сам, но во зградата не си, а и треба да бидеш солидарен кон сите станари, никој не е должен да трпи било каква штета од другите станари дали е тоа од бука, вода од клима...
Затоа добронамерен совет е секој да најде начин да си ја собира водата и двапати да размисли пред некој да треба да му рече дека му смета нешто негово и да се скараат или на се нарекува дека некој мрчи а како ќе реагираше ти ако беше на негово место?
- дали можеби си помислил дека кога од твојата клима капе на соседот доле му тропа цел ден а посебно е иритирачко навечер бидејќи ти ќе си легнеш да спиеш амам климата твоја не спие и ќе му тропа цела ноќ на оној најдоле кој исто како тебе ќе стане сабајле да оди на работа ама за разлика од тебе НЕНАСПАН и НЕРВОЗЕН?
- дали можеби си помислил дека кога од твојата клима капе на соседот доле може да му се појави влага?
- дали можеби си помислил дека кога од твојата клима тече вода доле може во зимо да замрзне и да паднеш ти или некој од твојата фамилија?
Da ne gi razbirav site ovie raboti koi gi navede nemase uopshte ni da baram mislenje za resenie od prisutnite na forumot, nemase da pisam deka ke si nabavam tacna od Bg ednostavno ke si ostavev da teche i nemase da go reckam komsijata. Ako skopski zargonski sum upotrebil MRCHI ne znaci deka treba da ripas vo zaklucoci vrzuvajki si go vo krpce toj edinstven zbor i da delis lekcii za gragjanska kultura vo forma na referat tuku da gi citas tekstovite celosno pa da vadis zaklucok.

vtoriot den zamrzna istekot na voda gi izvadiv tapite potoa terase bez problem samo se osekase rabotata oteznato
А и годишната потрошувачка ја утнале 

.