B
Blade Torch
Гостин
за Спотлајт превод уште ли нема ?? Леее ќе ги у-у-у-убијам. Крид ли да го гледам бе сега... Вака лошо е кога си имаш испланирано 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.

за некој да живее во зграда, потребни се високо ниво на култура и свест, бидејќи можеби во станот си сам, но во зградата не си, а и треба да бидеш солидарен кон сите станари, никој не е должен да трпи било каква штета од другите станари дали е тоа од бука, вода од клима...
Затоа добронамерен совет е секој да најде начин да си ја собира водата и двапати да размисли пред некој да треба да му рече дека му смета нешто негово и да се скараат или на се нарекува дека некој мрчи а како ќе реагираше ти ако беше на негово место?
- дали можеби си помислил дека кога од твојата клима капе на соседот доле му тропа цел ден а посебно е иритирачко навечер бидејќи ти ќе си легнеш да спиеш амам климата твоја не спие и ќе му тропа цела ноќ на оној најдоле кој исто како тебе ќе стане сабајле да оди на работа ама за разлика од тебе НЕНАСПАН и НЕРВОЗЕН?
- дали можеби си помислил дека кога од твојата клима капе на соседот доле може да му се појави влага?
- дали можеби си помислил дека кога од твојата клима тече вода доле може во зимо да замрзне и да паднеш ти или некој од твојата фамилија?
Zdravo na site; ovaa sezona resiv da se gream so klima inverter lg ja zedov od neptun uste letoto posto citav tuka deka e mnogu poevtino i mnogu od vas ste vo pravo gream 40 kvadrati vo stan dosega celosna smetka za struja za oktomvri 2300 den. A za noemvri 3400 prezadovolen sum so ogled na toa drugite godini bev na struja i plakav8 do 9000,samo me interesira nekoj da mi objasni dali zgresiv so izborot I kvalitetot na klimata a sto se odnesuva do defrost go imav pocesto koga imase mnogu magla vo bitola 2do 3 dena na 1.5 cas od 6 do 12 min go merev odtogas mnogu retko
vtoriot den zamrzna istekot na voda gi izvadiv tapite potoa terase bez problem samo se osekase rabotata oteznato35000 denKolku ja zema lg to inv?
Sent from my Redmi Note 2
Дел од вината за почести дефрости претпоставувам(бидејки не се гледа убаво) има лошата местоположба на климава а другиот дел во којшто нешто може да смениш е да ја пратиш како работи при магла и поладно па со менување на зададена Т и брзина на издув дали ке има одложен дефрост. Како пример со зададена 30 ке имаш почест дефрост од зададена 21/24.
Pogresno e i cesto se gresi koga se mesa performansi(eurovent) so kvalitet. Klimava izgleda ima eurovent sertifikat, verovatno i na samata klima ili upatstvata imas nalepnica od Eurovent(toa ti moze da kazes posto ja imas). Spored toa sto na eurovent go pisuva za modelot E12EM UA3 / Z12EM NSH(verovatno tvojata klima) e so odlicni performansi za parite, na -8 dava 2,95KW dodeka na TOL od -10 duri nakacuva na 3,20Kw, COPot e da receme 2,5 i za -8 i za -10. Zasto ne e merena na -15 samo gospod znae. Za kvalitetot neznam sto da kazam, zavisi mnogu od toa kade e proizvedena, LG se pravi i vo Turcija, ne primetiv na slikite "Made In ?" kade e proizvedena? Da se nadevame deka dolgo ke te sluzi.Strelec ;ti blagodaram na sovetot ke pocekam da vidam uste na poladno kako ke raboti a vo pravo si ovaa mestopolozba monterite ja predlozija samo ako moze da mi objasnis dali e dobra ovaa klima po kvalitet terasata sega e merev 4m dolzina ima ama ako treba ka ja premestam a dekemvri skoro cel ja rabotam 24 sati noke na 19 stepeni denje na 23-do 25 mnogu dobro raboti dosega bez maglata pa ke ja vidime sega smetkata za dekemvria i uste nesto dali e normalno taka da ja namestis +2 stepeni od posakuvanata temperatura za da ja dobies pr;25 za da dobies 23
https://www.pottermore.com/features/33-excuses-to-watch-a-harry-potter-movie-marathonnikad ne sum zalel gigovi ama epten maka mi padna 40 potroseni na Hotel Transylvania 2.
nogo los, nisto od magijata zadrzano od kecot. Samo muzika napunile..
inace si pocnavne praznicno Harry Potter. Epten sum hajpnat posle prvite 2. Ko dete.![]()
Ова пак некоја грешка во еуровентот? На PhТОL ја ставиле вредноста од Pdesign?na -8 dava 2,95KW dodeka na TOL od -10 duri nakacuva na 3,20Kw, COPot e da receme 2,5 i za -8 i za -10. Zasto ne e merena na -15 samo gospod znae.
А и годишната потрошувачка ја утнале 
Eurovent NE MERAT. I da merat nesto toa e mnogu malku od vkupniot broj modeli sto gi imaat na sajtot.Ова пак некоја грешка во еуровентот? На PhТОL ја ставиле вредноста од Pdesign?А и годишната потрошувачка ја утнале
Најниска температура на која мерат е TOL, во случајов -10.
Ова пак некоја грешка во еуровентот? На PhТОL ја ставиле вредноста од Pdesign?А и годишната потрошувачка ја утнале
Најниска температура на која мерат е TOL, во случајов -10.

i posle tajfata tuka sto sme vadi oci citaj misli sporeduvaj (osobeno poistaknative clenovi) a ono treba da ni e servirano sve za da nema potreba toa da go pravime neli zatoa postoi!!!