Nikoj od novite korisnici ne pisuva kako rabotat na magla klimite.
Se iznakupija Lomo-a, Cozy-a, Vivax-i, Daikin-i, Mitsubishi-ja, Panasonic, pa imase i Hitachi, mozda i Haier.
Iako ne e mnogu jaka magla, sepak pisete nekoja informacija, na koja temperatura vi e podesena, kako ste zadovolni od toplinata i defrosti.
Najbitno e da se spodeluva zasto nema bolji "eurovent" od licno iskustvo vo praksa, pa eve i ja da spodelam podatoci za"makvent".
Modelot e Daikin FTX50GV1B i ja pratam na potrosnja i uchinok poslednive 14 dena od koga i pocnaa maglishta i relativno poladno i ona sto zaklucuvam e deka odrzava zadadena T (otvoren prostor dnevna kujna okolu 40m2 tamam izoliran i nakaj spalna otvorena vrata uste okolu 15m2) so prosecno 700W, maximalno sega za sega povlekla vo eden moment 2211W valjda posle defrost koj sto nekolku pati sum nacekal da go pravi navecer okolu 02-03h i sabajle okolu 08-09h, zadadena T mi e 25-26C, ventilator u vtora brzina (ako tivkiot mod go racuname za prva) a spored termometar na salonska masicka sto stoi znaci 40cm visina prosecno vo prostorijata T e 24C.
Vo sevkupnata racunica za klimava potrosuvackata iskaca deka e okolu 100den dnevno so koja sum zadovolen.
Najudobno za mene raboti koga e pusteno 3D duvanjeto odnosno naizmenicno rabotat perkite gore dole levo desno i se mesha vozduhot a nemas cuvstvo deka te duva od negde bukvalno ich i taka mi stoi preku den a navecer usmeruvam so pogignati perki i samo pravo a da stigne poveke toplo vo spalnata kade sto mi e prosecno 20C.