Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Mislam deka ne e do strujata problem ke da e do procesorot na nadvoresnata edinica, kontrola na kompresorot
slide_62.jpg

Ne e bas za Vivax ama u sustina e istoto, IPM (Inverter Power Module) ili toj go komanduva kompresorot, toa over current i over heat ke se slluci na kompresorot i toa e vnatresen problem na klimata so struja pa nema vrska so toa dali doma naponot vi e stabilen ili ne.
Celata prezentacija so slikava ja ima ovde
Slide 40
PROTECTION Protection on the IPM IPM error is declared when; i)Compressors motor peak current > 21A OR ii)IPM temperature >100°C OR iii)IGBT peak current > 16A. IPM error
Slide 62
Error L5 – IPM / IGBT error - Possible causes: over current or over heat - At start up: could be due to software - After running some time: could be due to over current or over heat TROUBLESHOOTING Heat sink IPM[DOUBLEPOST=1450802734][/DOUBLEPOST]
Не прашувам, да не излезе дека навистина има утка, па да испадне дека си се зезнал со изборот :)
Ma najdobro da si kjutese :)

Последно уредено:
Slide 40
PROTECTION Protection on the IPM IPM error is declared when; i)Compressors motor peak current > 21A OR ii)IPM temperature >100°C OR iii)IGBT peak current > 16A. IPM error
Slide 62
Error L5 – IPM / IGBT error - Possible causes: over current or over heat - At start up: could be due to software - After running some time: could be due to over current or over heat TROUBLESHOOTING Heat sink IPM

Da vo sustina toa mi go kazaa i mene vo servis i deka site error kodovi koi bile so "P" oznaka bile za (protection) zastita, a so "E" ili "F" za Error ili Fault

A koga ti se javuva na pocetok koga ja ukljucuvas ili pri rabota ?
Posle odredeno vreme (imam merac na potrosuvacka) koga ke postigne okolu 1750 i 1900 posle okolu 5-10 min rabota, a i koga ke se restartira povtorno na istava vataza, a ima denovi bez problem ke povlece i 2100 w i ke raboti i pola saat na ovaa vataza. (pretezno go javuva error-ot koga temp nadvor e izmegju 7-10 C, i toa go primetiv :) )
A koga ke se normalizira i koga ke se stabilizira rabotata posle i dva dena da raboti ne javuva nikakov error..

Последно уредено:
Факт е дека си фалеше акција во Сикарио. Не остави впечаток , иако беше добра замисла.

Одисеја > Интерстелар > Марсовец > Гравити

Nikoj od novite korisnici ne pisuva kako rabotat na magla klimite.
Se iznakupija Lomo-a, Cozy-a, Vivax-i, Daikin-i, Mitsubishi-ja, Panasonic, pa imase i Hitachi, mozda i Haier.
Iako ne e mnogu jaka magla, sepak pisete nekoja informacija, na koja temperatura vi e podesena, kako ste zadovolni od toplinata i defrosti.

^^
Јас сеуште се немам вселено во станот, не можам за себе да пишувам. Инаку стариве се греат на Ломо, засега супер не се жалат на ништо. Јас лично не сум видел да иде во дефрост, ниту сум го видел дека е заледена надворешната единица. Но тоа и не значи нешто многу пошто не го пратам тоа постојано.

Една замерка би била дека дефинитивно се слушаат вибрации, посебно навечер. Иако држачите ми се поставувани многу внимателно (и имаат две точки на спојување со ѕидот (L профили).
@kodus дај кажи од каде ги зимаш тие silent block-овите. :)

Ja pisav deka za sega od Lomoto sum prezadovolen,ovoj mesec edno 3-4 pati samo pravese defrost,ednas za ic nisto,nemase ni magla ni mraz,a ostanatoto koga ke zaledi.Od nadvoresnata voopsto nema vibracii,povece se slusa ventilatorot kako duva.Koga ke e tisina mi se cini deka vnatre od vnatresnata edinica (valjda se prenasa preku bakarnite cevki)edvaj go slusam kompresorot koga ke otide u visoki vrtezi i koga ke namaluva.So dusa ja cekam kako ke se ponasa na niskite temperaturi,bozem gi predviduvaat vednas posle 1-vi.
Pozz[DOUBLEPOST=1450963491][/DOUBLEPOST]Edinstvena zabeleska mi e sto ja ima opcijata pokraj zadadenata i vnatresna temp. da ja pokazuva i nadvoresnata,a ne stavile nadvoresen senzor i povecedneven tajmer.

Последно уредено:
Back
На врв Bottom