Играј ја играта, аман, прај нешто.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Edno prasanje do postrucnite forumashi, znaete kakov e vozduhot vo drzavava so pp 10 cesticki, dali inverter klimata gi filtrira ili zavisi od modelot konkretno imam toshiba ras b 16 a ziveam vo lisice pa da ne ispadne deka poloso e da se gream na klima bidejki ufrla vozduh od nadvor.
Така е. Тоа е и целта на овој форум, да се разменуваат информации, искуства, да се запознаваат одредени марки и модели и на крај, секако да се научи и тоа знаење несебично да се сподели со сите кои сакаат да научат. Никој не знае се. Нема смешни или глупави прашања, сите прашања заслужуваат одговор, дури и во случај на такво или слично прашање да е веќе одговорено ( нели повторувањето е мајка на знаењето ). Без задршки треба да се прашува она што не знаеме, се сомневаме дека знаеме или пак знаеме, но секогаш знаеме дека некој можеби знае уште повеќе, се со една цел- популаризација на греењето со клима уред-инвертер ( топлотна пумпа ), како еден од најекономичните начини за греење.imam toshiba suzumi plus 16 ima nekoi filteri ali pojma nemam dali i sto filtriraat i do koja golemina na cesticki a za vozduhot isto ne znam kako rabotat dali od nadvor ufrla ili go vrti istiot zatoa ve prasuvam vas poupatenite[DOUBLEPOST=1449778144][/DOUBLEPOST]pa ako bevme site upateni nemase da kisneme na forum![]()
Od ovie sto gi navede, mislam deka Haier ti e najdobar izbor. NEO ne go razmisluvaj voopsto od start. Od vivax osnoviot model i Haier osnovniot model, spored mene sepak Haier, prvo poradi toa sto gledam Haier-ot max. mokjnost (na +7) mu e deklarirana 5,2kw (neznam za koj model vivax stanuva zbor, no ne veruvam deka e tolku). Koga nema mnogu informacii, ovaa max mokjnost e eden podatok deka stanuva zbor za pomoken ured (obicno kaj osnovnite modeli ovoj max e 4 do 4,nesto kw). Potoa ima 1,2kg freon, obicno poveketo se okolu 800g i nadvoresnata edinica e 32kg (najcesto osnovnite modeli se pod 30kg, a sto potesko bi trebalo da e i podobro)Здраво форумџии.
Од прочитаното на форумов сватив дека сепак тоа колку пари толку музика е ТОЧНО.
Е сега, имам ограничен буџет до 26000 и сакам да купам инвертер.
Во техномаркет ми нудат NЕО 3.5kw за 26(23к мкд).
Во Сет ми нудат Haier 3.5kw за 29 ( 21к мкд).
Vivax 3.5kw најдов за 23к, ( односно 27 со wifi? ).
Просторијата која треба да ја загревам е не поголема од 20 m2, и е со добра ( одлична ) изолација.
Ваше мислење? ( услови во кои ќе се користи уредот : локација Скопје, изолација 100%, смог 24/7, 20тина м2) .
Помош и совет за избор на правилниот уред?
Ви благодарам однапред.
Позз
Bone Tomahawk немој да го гледате.![]()