Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Со никакви очекувања ради тоа што Спилберг за мене одамна не е стариот Спилберг отидов да го гледам Bridge of Spies! Одличен трилер во ладна атмосфера, прекрасна глума од Том Хенкс а особено ме импресионира рускиот шпион одглумен од Марк Риланс!

Сеа прочепкав малце по имдб за моите оцени на неговите последни што ги имам гледано, Bridge of Spies далеку далеку пред сите. Schidnler's List и Color Puple како најдобри од него, единствени со 9-ка оцена од мене.

Brige of Spies - 8
Lincoln - 7
Tintin - 6
War Horse - 6

iiii само што го напишав ова на јутјуб објавија тизер од следниот на Спилберг со Риланс во главна улога! Добра фантазија ќе биде ова..

Последно уредено:
Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.183
Поени од реакции
10.185
In the Heart of the Sea ми се допадна. Не е за Оскар, али ми се свиѓаше причата, нарацијата, тематиката, глумата беше океј. (y)

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
samo sto go izgledav
krajot go pravi tezok prosek, ne ni ocekuvav da zavrsi togas...

vredi da se dzirne ali nisto zapamtlivo I nad prosek, dobro ja bev I malku hajpnat..
После ваков коментар ќе го гледам со резерва, исто и на имдб рејтингот покажува дека филмот е просек.

Почнува сезоната на двдскринери така што за љубителите на филмот зимата е совршена.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
samo sto go izgledav
krajot go pravi tezok prosek, ne ni ocekuvav da zavrsi togas...

vredi da se dzirne ali nisto zapamtlivo I nad prosek, dobro ja bev I malku hajpnat..
После ваков коментар ќе го гледам со резерва, исто и на имдб рејтингот покажува дека филмот е просек.

Почнува сезоната на двдскринери така што за љубителите на филмот зимата е совршена.

B

Blade Torch

Гостин
Pawn-от одличен ко за биографски филм. Нема досада, константна тензија, глума на нивоу. 7.5/10

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Јес да Home Alone, Love Actually, Holiday, Grinch etc си се стандард празнични класици без кои не може да помине периодов (јбг и јас ги гледам и сакам овие филмови :icon_lol:), НО покрај нив многу јака Крисмас посластица ми е Batman Returns од '92-ра и го гледам секоја зима (како синоќа на пример).
Филм кој се' на се' е прилично добар, и покрај тоа што има многу чизи моменти, Мајкл Китон е the most oblivious Batman кој што No-Killing правилото го крши едно 7-8 пати иии меѓу двајца од најпознатите Бетмен негативци (Пингвинот и Catwoman), на крај сфаќаш дека уствари главниот антагонист и душбег во филмот е Кристофер факин Вокен (who is basically playing himself) по што ти паѓа жал за првите двајца на крај - Дава само уште појак твист во целата приказна.

Бонус - Michelle Pfeiffer ја игра CATWOMAN !!

Шта се тиче филмске новости - Излезе трејлер од ТМНТ-2

Ако заборавиме на првиот дел (како кај Спајдермен и Дарк Најт), колку грдо изгледаат нинџите и експлозиите на Мајкл Беј - Трејлерот уствари е некако солиден и доловува подобра акција од првиот. Плус не знаев дека Стивен Амел го избрале за Кејси Џоунс, кој во филмов практично ќе си ја преточи улогата од Ероу. Таму мава со лак и стрела, тука со стап и пак - Што во суштина е малтене едното исто :D:D .. Aim to kill, на домачи терен си е тука.

Kajgana Shop

На врв Bottom