Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
@moongoses blagodaram !Прегледај го приврзокот 125677
Еве ценовник од Хидросет.
Фабрика за шекер Битола...има ли некој овде информација дека некаде во Македонија има постројка за користење на отпадна топлина за производство на ел.енергија??? Нешто во Железара, Фени, Термо централите......не ми паѓаат на ум други стварачи на поголема топлина
Од телефон сум и со никаков интернет ама мислам дека тие бројки се минимална и максимална испорачана топлина.Eve oficijalni specifikacii sto mi gi pratija od ICS group za daiknot. Minimalna potrosuvacka na greenje 1.3. maksimalna 4.8. Ne e mnogu nekako 1.3 za minimalna?
Mislis deka necini daikinot za parite?ove vo gr. kaj sto sum na odmor.pravat nova zgrada i gledam stavile gree invertri.
za deckoto sto prasuva pogore,jas bi zemal gree lomo.em dobra em zasteduvas 10k
Na strana na Daikin Mitsubishi i toj rang klimi e sekogas kvalitetot odnosno bi trebalo podolgi godini da ve sluzi ured od tie marki. Napisav "bi trebalo" zatoa sto golem prasalnik e dali vleznite-osnovni modeli go imaat toj kvalitet kako i posakapite modeli od tipot Emura ili Ururu. Kvalitetot e prviot i najvazen kriterium pri izbor na klima ured no toj kriterium gledaat da go zapazat pred se onie so podlabog dzep i primanja od po 3-5000eu.Mislis deka necini daikinot za parite?
Citam odvreme na vreme i mislam deka ne treba da se javuvas na temava posto sam si kaza deka si povrzan so gree profesionalno (konecno sam si prizna po dolgo krienje) i da gi zamajuvas lugeto so nekakva demagogija okolu tvojata gree.Na strana na Daikin Mitsubishi i toj rang klimi e sekogas kvalitetot odnosno bi trebalo podolgi godini da ve sluzi ured od tie marki. Napisav "bi trebalo" zatoa sto golem prasalnik e dali vleznite-osnovni modeli go imaat toj kvalitet kako i posakapite modeli od tipot Emura ili Ururu. Kvalitetot e prviot i najvazen kriterium pri izbor na klima ured no toj kriterium gledaat da go zapazat pred se onie so podlabog dzep i primanja od po 3-5000eu.
A ako zborime koja od dvete klimi e podobra za zimski uslovi t.e. e pospremna klima za greenje togas LOMOto e pred Daikinot.
Toa sto ima greaci na kompesor i tacna znaci i poretki defrosti i deka ke bides Cool nasabajle koga ke ja pustas bez strav deka e smrznato uljeto vo kompresorot pa i da e -20 sabajleto. Daikinov em poskap em ke ti fufka nasabajle da ne e smrznato uljeto u kompresorot(verovatno odvecer nema da ja gasis vo takvi uslovi na mnogu ladno). E sea nikoj nemoze da ti garantira kolku godini ke te sluzi Daikinot a kolku Lomoto, no znam deka tie kompresori sto gi ima kaj Daikinot se bajagi poskapi za zamena nego ovie kaj Gree.
Za potrosuvackata....dobro ti napisal @nekojtamu tie podatoci se za Topliskiot kpacitet, dodeka potrosuvackata e pod Input Power i iznesuva 930 (290 ~ 1,290) ili sredno ke trosi 930W od minimalni 290W, maximalna potrosuvacka e 1,29KW.....na eurovent linkot e dadeno deka na -7 ima COP 2,5 ama i moknjost 2,5Kw sto znaci na -7 za 1 cas ke potrosi ramno 1KW.