Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
..има ли некој овде информација дека некаде во Македонија има постројка за користење на отпадна топлина за производство на ел.енергија??? Нешто во Железара, Фени, Термо централите......не ми паѓаат на ум други стварачи на поголема топлина

Eve oficijalni specifikacii sto mi gi pratija od ICS group za daiknot. Minimalna potrosuvacka na greenje 1.3. maksimalna 4.8. Ne e mnogu nekako 1.3 za minimalna?

Attachments

..има ли некој овде информација дека некаде во Македонија има постројка за користење на отпадна топлина за производство на ел.енергија??? Нешто во Железара, Фени, Термо централите......не ми паѓаат на ум други стварачи на поголема топлина
Фабрика за шекер Битола.

Prasav vo ics group za aktuelniot dajkin FTX 35JV, i cesko proizvodstvo, i nema greaci na nadvoresna edinica. Me interesira sto znaci toa? Polesno ke mrzne i ke vlaga vo defrost?

Drugo: devojkata ne bese najupatena ni da mi odgovori kakvi drugi funkcii ima, sepak mi treba kvalitetna klima sto ke trae i ke vrsi rabota za 33m soba, a nekam samo brend da plakam...
Kako i da e do petok moram da zemam nesto, dali vredi za 44000 so montaza daikinov...ili da se svrtam nakaj lomoto i da zasparam 10 000? (n)

Strelec, pomos tuka?

Eve oficijalni specifikacii sto mi gi pratija od ICS group za daiknot. Minimalna potrosuvacka na greenje 1.3. maksimalna 4.8. Ne e mnogu nekako 1.3 za minimalna?
Од телефон сум и со никаков интернет ама мислам дека тие бројки се минимална и максимална испорачана топлина.

ove vo gr. kaj sto sum na odmor.pravat nova zgrada i gledam stavile gree invertri.
za deckoto sto prasuva pogore,jas bi zemal gree lomo.em dobra em zasteduvas 10k

Фала богу го погодија како што треба. Рајан е роден да го игра ликов :D.

Ми се допадна и постмев референцата за Green Lantern xD

Mislis deka necini daikinot za parite?
Na strana na Daikin Mitsubishi i toj rang klimi e sekogas kvalitetot odnosno bi trebalo podolgi godini da ve sluzi ured od tie marki. Napisav "bi trebalo" zatoa sto golem prasalnik e dali vleznite-osnovni modeli go imaat toj kvalitet kako i posakapite modeli od tipot Emura ili Ururu. Kvalitetot e prviot i najvazen kriterium pri izbor na klima ured no toj kriterium gledaat da go zapazat pred se onie so podlabog dzep i primanja od po 3-5000eu.
A ako zborime koja od dvete klimi e podobra za zimski uslovi t.e. e pospremna klima za greenje togas LOMOto e pred Daikinot.
Toa sto ima greaci na kompesor i tacna znaci i poretki defrosti i deka ke bides Cool nasabajle koga ke ja pustas bez strav deka e smrznato uljeto vo kompresorot pa i da e -20 sabajleto. Daikinov em poskap em ke ti fufka nasabajle da ne e smrznato uljeto u kompresorot(verovatno odvecer nema da ja gasis vo takvi uslovi na mnogu ladno). E sea nikoj nemoze da ti garantira kolku godini ke te sluzi Daikinot a kolku Lomoto, no znam deka tie kompresori sto gi ima kaj Daikinot se bajagi poskapi za zamena nego ovie kaj Gree.
Za potrosuvackata....dobro ti napisal @nekojtamu tie podatoci se za Topliskiot kpacitet, dodeka potrosuvackata e pod Input Power i iznesuva 930 (290 ~ 1,290) ili sredno ke trosi 930W od minimalni 290W, maximalna potrosuvacka e 1,29KW.....na eurovent linkot e dadeno deka na -7 ima COP 2,5 ama i moknjost 2,5Kw sto znaci na -7 za 1 cas ke potrosi ramno 1KW.

Последно уредено:
Na strana na Daikin Mitsubishi i toj rang klimi e sekogas kvalitetot odnosno bi trebalo podolgi godini da ve sluzi ured od tie marki. Napisav "bi trebalo" zatoa sto golem prasalnik e dali vleznite-osnovni modeli go imaat toj kvalitet kako i posakapite modeli od tipot Emura ili Ururu. Kvalitetot e prviot i najvazen kriterium pri izbor na klima ured no toj kriterium gledaat da go zapazat pred se onie so podlabog dzep i primanja od po 3-5000eu.
A ako zborime koja od dvete klimi e podobra za zimski uslovi t.e. e pospremna klima za greenje togas LOMOto e pred Daikinot.
Toa sto ima greaci na kompesor i tacna znaci i poretki defrosti i deka ke bides Cool nasabajle koga ke ja pustas bez strav deka e smrznato uljeto vo kompresorot pa i da e -20 sabajleto. Daikinov em poskap em ke ti fufka nasabajle da ne e smrznato uljeto u kompresorot(verovatno odvecer nema da ja gasis vo takvi uslovi na mnogu ladno). E sea nikoj nemoze da ti garantira kolku godini ke te sluzi Daikinot a kolku Lomoto, no znam deka tie kompresori sto gi ima kaj Daikinot se bajagi poskapi za zamena nego ovie kaj Gree.
Za potrosuvackata....dobro ti napisal @nekojtamu tie podatoci se za Topliskiot kpacitet, dodeka potrosuvackata e pod Input Power i iznesuva 930 (290 ~ 1,290) ili sredno ke trosi 930W od minimalni 290W, maximalna potrosuvacka e 1,29KW.....na eurovent linkot e dadeno deka na -7 ima COP 2,5 ama i moknjost 2,5Kw sto znaci na -7 za 1 cas ke potrosi ramno 1KW.
Citam odvreme na vreme i mislam deka ne treba da se javuvas na temava posto sam si kaza deka si povrzan so gree profesionalno (konecno sam si prizna po dolgo krienje) i da gi zamajuvas lugeto so nekakva demagogija okolu tvojata gree.
Kako moze da go omalovazuvas daikinot kako nizok vlezen model i od druga strana da ja falis lomo, koja ne samo sto e isto vlezen model tuku nitu ima nekoj eurovent, niti e dokazana kako nov model, niti se prodava nekade ozbilno osven eve tuka i u srbija valjda. I evtinoto meso ni kucinjata ne go jadat.
Kaj inverterot vazi strogo devizata kolku pari tolku muzika, odi ti raspravi na nekoj nepismen deka za pola cena od kvalitetnite klimi ti ke mu dades pogolem kvalitet. I dosta so tie greaci, ne se toa akumulatori na kola, ako tolku trebaat ke gi stavaat site, a ne samo da ja zgolemuvaat nepotrebno potrosuvackata koga sigurno ima podobri softverski resenija od obicni greaci, po taa tvojata logika koj ke stavi pojaki greaci ke ima pojaka klima, gluposti.
poveke, zdravje po replikata koja ke sledi, razbirase!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom