Џ
Џонтра Волта
Гостин
Бегај бе.Fahrenheit 451![]()

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Бегај бе.Fahrenheit 451![]()
Го иам гледано овој, исто и Шиндлерс лист.The Pianist од Полански.
Го иам гледано овој, исто и Шиндлерс лист.
Сакам некои вакви слични. Со концентрационите логоти, со ужасот на евреите.
иначе, која е најбоља филмска верзија за Ана Франк.. глеам има милион.
дали даикин или нео,мене ми е битно да ми лади или да грее. ...негледам никаква разлика во тоа за што се наменети.Ubavo ti kaza covekot deka DAIKIN se carevi. Brend si e brend. E sega sekade vo sekoja marka imash po nekoj promashen model ili pak ednostavno zastaren.
Sekoja diskusija deka ne vredi e samo vodenje inaet.
а што не си ставиш две 12-ки и во најладните денови догревај во големата собаСакам да земам инвертер за греење на две соби (33кв +14кв) во куќа со слаба изолација.
Дали има логика да ги згреам двете соби со 5 kw инвертер кој би стоел во собата од 33 кв
која во најладното би ја догревал на дрва. Некој предлог?
Nema logika za prostor od 33m2 da zimas 5Kw zasto i 14KW da zemes svati deka termostatot ke i bide vo sobata od 33m2 i ke namali so greenje cim postigne Temperatura vo taa soba a za drugata soba bas i e gajle na klimata koja temperatura ima. Ne proagja topliot vozduh niz vrata vo druga soba onaka kako sto go zamisluvas, ke ima razlika vo T najmalce 5C megju 2te sobi. Nakratko nemozes so zidna split klima da kontroliras Temperatura vo dve sobi koga edinicata i termostatot e samo vo ednata. Toa moze da se postigne ili so kanalska kako vnatresna ili so multisplit so 2 vnatresni sto e pak poeftina investicija negoli kupuvanje 2 posebni 3,5ki. Pocekaj nasiov Vivax tuka da ja dooformi ponudata za 2015 so AECI multisplit kako sto ja ima na hrvatskiot vivax pa vidi so ceni kako ke stoi 18ka so 2 vnatresni. Vivax bi trebalo da e najeftin so multisplit proizvodi zatoa go spomnav....ne deka e i najdobar izbor. Po cenite na Inventor multisplit na skroutz.gr 18ka AECI u kombinacija so 12+9 ne bi trebalo da ima cena nad 1000evra kaj nas.Сакам да земам инвертер за греење на две соби (33кв +14кв) во куќа со слаба изолација.
Дали има логика да ги згреам двете соби со 5 kw инвертер кој би стоел во собата од 33 кв
која во најладното би ја догревал на дрва. Некој предлог?
Mislev na Vivax ACP-12CH35AECI ne toj od 9 kwБуџетот го планирав околу 45000 ден. Така да сега првично би ја решил само големата соба со 3,5 kW зошто после можам да докупам за малата посебна. Главен кандидат ми е Vivax ACP-09CH25AECI,
но ме интересира некој да направи споредба со Daikinov, http://www.icsgroup.mk/page-56.html#Akcija
моделот е FTX35 JV што значи 3.5 kW, а пишале капацитет на греење до : 4,8 kW.
Дали е реално тоа греење од 4,8 kW? Дали се исплатат тие +10000 ден во однос на Vivaxot?
Koja klima e podobra? Za ladenje i greenje na soba od 30m2
http://setec.mk/Heating-Cooling/Air...split-systems/ST-CS-35AINV-M119-12000BTU66970
http://setec.mk/Heating-Cooling/Air-Conditioners/Split-systems/SAMSUNG-AQ09TSBNCEE65300
Е ова би требало да биде добро.Ќе има во септ. серија од Netflix
Го најдов и јас овој, ми изгледа како да е повеќе за нешто друго, отколку за Ескобар и како тој станал најбогатиот трговец со дрога.