Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
https://drive.google.com/file/d/0B0KkT_Lrn6VvNVAxUWJwdkNjZ09zR3ZSRDNHazVtUER2YjVr/view?usp=sharing

Еве што ми пратија од ICS Group, застапници за Daikin. За мојот стан со следниов опис:

Znaci se raboti za stan na 5-ti sprat (so uste eden sprat gore), prozorcite gledaat na istocna strana, so malo vlijanie i od severna. Se planira dogramata da se smeni so nova, pvc, kvalitetna verzija, so najdobro staklo. Izolacijata vo zidot pretpostavuvam e dobra, posto zgradata e 25+ godini i e edna od najkvalitetno gradenite vo naselbata. Prostorot e dnevna+kujna, bez nikakov pregraden zid pomegju, grubo okolu 35 kvadrati, so visina 2.75 m.

...ми предложија 3.5 kW, конкретно моделот што е во прва колона во пдф документот, 40 000 ден со вклучена монтажа.
Јас топло би ти го препорачал овој модел. Јас го имам и презадоволен сум. Зимата ја истерав само со него без догревање во стан 40-45 м2.
најмногу ме воодушеви нивниот сервис, фантастични се дечките. Ако не те мрзи, врати се некој 30 страни наназад и прочитај или барај под search во темава по моделот.

Јас топло би ти го препорачал овој модел. Јас го имам и презадоволен сум. Зимата ја истерав само со него без догревање во стан 40-45 м2.
најмногу ме воодушеви нивниот сервис, фантастични се дечките. Ако не те мрзи, врати се некој 30 страни наназад и прочитај или барај под search во темава по моделот.
Некои велеа тука дека малку била оваа клима за мојот простор, а ти еве викаш си нема проблем и со 40 кв. И кога беше -18, работеше ок? Во стан си или куќа?

Некои велеа тука дека малку била оваа клима за мојот простор, а ти еве викаш си нема проблем и со 40 кв. И кога беше -18, работеше ок? Во стан си или куќа?
Veruvaj bitno e dali e vo stan ili kuka ,kakva i izolacija da imas sepak e drugo da si vo stan odsegade izoliran a drugo kuka te siba vetar,jas vo kuka so relativno dobra izolacija gream so 5.5 kw do 40 m2 i na -15 bev samo na klima i bese toplo a lani i preklani bev so konvektori 2 po 2 kw vailant ne postigase poveke od 21 stepen vo najladnoto

Во стан сум, опкружен со соседи. Цела зима си работеше топ климата, најмногу дефрости имаше кога имаше магла. Сепак мене ми е бесмислено да дадам над 1000 евра за клима. Ако некогаш не е доволна климата би догреал со панелка, сепак ретки се тие денови. Оваа зима немав никаков проблем. Баба ми вика дека ова зима прв пат се чуствува станот загреан, а пред тоа се грееле на термо печка и панели.

Медена Ноќ од затворен тип ќе било, нема карти во Милениум..

Ez money.
2qn3w9v.jpg

ЛУЃЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ

УТРЕ У МКЦ ДОАЃА ПЕТЕР СУНДЕ

Младински образовен форум и Радио МОФ го најавуваат четвртото издание на конференцијата за друштвен активизам ENGAGE.

На 18 април (сабота) со почеток во 12 часот, во Mладинскиот културен центар (МКЦ) во Скопје, домашни и странски активисти, новинари, креатори на онлајн иницијативи и ИТ-експерти ќе споделат знаења и искуства на теми поврзани со граѓанска ангажираност, активизам на јавен простор, слобода на говор, образование, животна средина, проток на информации, како и за можностите за граѓанска мобилизација преку интернет.

Како ексклузивни говорници на четвртото издание на ENGAGE доаѓаат:

- Peter Sunde, еден од основачите на сервисот The Pirate Bay (@Flattr,@IpredatorVPN, TPBdotORG,@HemlisMessenger, Финска/Норвешка).

– Smári McCarthy, активист и поборник за директна демократија, транспарентност и приватност (Ирска/Исланд).

– Владан Јолер, активист и универзитетски професор од Србија, еден од основачите на непрофитната фондација Share.

- Стеван Дојчиновиќ, еден од најистакнатите истражувачки новинари во Србија

– Томислав Кежаровски, новинар

На Џаред стај му раздељак на коса..,ко Кит од Продиџиo_O
Џокерски делуеше у fc
044911_ph11.jpg

Дури и трејлеров ми е страв да го гледам поради Бен Афлек, ама не е лошо :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom