Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
@goran0505 нели тој самсунгот имаше 50с издув пред некој ден што така наеднаш се откажа од него знам дека не му работи дефростот ама зар до толку блокира со лед, мојата едвај побелува далеку од некој лед да фати барем денеска

mnogu ednostavno, zatoa sto termopeckata ima izduv...

20141229_005323.jpg

... i plus smeniv trofazen utikac i se toa da ne se koristi? :) Sala nastrana od iskustvo samsungot vrti do -7 i toa so maka a najaveni se temperaturi i do -17 vo narednite denovi.
Nego koj si koristi pojaki potrosuvaci pozelno e pred sezona da si gi proveri kablite i kontaktite, taka da jas sekoja godina proveruvam i najmalku sumlivo menuvam, ete godinava vo spalnata na 3.5kw ja najdov nulata spalena vo samoto cumbe, skrativ i prevrzav. Poradi takvi gluposti nastanuvaat pozari

не знам какви инвертори се тие БЕКO што не можат 20с. да постигнат@Vanlok ќе каже но мојот денеска НЕО неинвертер 3 пати отиде во дефрост првиот пат уште од старт после тоа на секој 5-6 саати, а грееше одлично прво на 20 па после тоа на секој саат дигав по еден степен дојдов до 25 повеќе не можев да издржам ме фати нервоза од жешко намалив на нормални 20с. како за возрасни луѓе, и еве го уште дува жешко кој не верува ќе снимам клип па уверете се сами
инаку после 10 саат сабајле се качи Т во плус да беше во минус не верувам дека ова ќе го напишав
Не снимај клип, викни не на скара на лице место да утврдиме како работи. [emoji14]

Не снимај клип, викни не на скара на лице место да утврдиме како работи. [emoji14]
може може во секое време ако идете во Гевгелија бујрум вратата е отворена за секој

20141229_005323-jpg.110538

@goran0505 Мерачов од ebay или од овде ? Шо пари се ?

Точно мери ?

paa, da, sum pravel usporedbi[DOUBLEPOST=1419876013][/DOUBLEPOST]Ja mrazam, ja mrazam i ja mrazam gree change klimata!!! Cel den ne podigna povece od 15° i uste na kraj od rabotnoto vreme prijavi "HI" greska, sto znaci pregolema temperatura vo kompresorot. I pred nedela na dva pati ja napravi istata greska a pravata zima pocnuva od vecerva. Taa greska se pokaza od kogaj ja dignav na 27° inaku ja podesuvam na 23° ventilator na 3 + turbo. Na kraj ce ja otkacam i vo kanta i nema da vi kazam vo koja kanta :) da ne se patite i vie.

Последно уредено:
The Think Red Line ме разочара некако. Премногу хаотична структура. Премногу долги непотребни кадри и тупаџиска нарација.

paa, da, sum pravel usporedbi[DOUBLEPOST=1419876013][/DOUBLEPOST]Ja mrazam, ja mrazam i ja mrazam gree change klimata!!! Cel den ne podigna povece od 15° i uste na kraj od rabotnoto vreme prijavi "HI" greska, sto znaci pregolema temperatura vo kompresorot. I pred nedela na dva pati ja napravi istata greska a pravata zima pocnuva od vecerva. Taa greska se pokaza od kogaj ja dignav na 27° inaku ja podesuvam na 23° ventilator na 3 + turbo. Na kraj ce ja otkacam i vo kanta i nema da vi kazam vo koja kanta :) da ne se patite i vie.
Аман бе, баш ме изненадуваш, па што фалење и дадоа на оваа gree change. Под гаранција ти е? Јас да чукнам во дрво климата одлучно работи сега за сега, скоро без дефрост овие два дена. Деновиве ќе видиме како ќе се покаже. На оваа надворешна температура одлично грее.

Не е "HI" туку H1 и не е баш некоја грешка туку најнормален дифрост, или како што е описот во мануалот, Its normal state.

Кај мене ја покажува таа ознака кога се размрзнува а така ми пишува и во упатството (размрзнување) и кога ми се појави тоа H1 во исто време почнува да трепка сијаличката за греење и си трепка за време на целиот дифрост.
Него да те прашам дали кај тебе надворешната единица ти има сензор за мерење на тем. и до колку минимално мери, кај мене на GEYI-то баш сега забележав оди до 0 и не покажува помалку, еве надвор моментално на живин термометар ми покажува -4 а на климата ми покажува 00. Дали и кај тебе е така или има некоја тактика или пак не мери тем. во минус.

@strelec80 Change (барем мојата) нема сензор надворешен, иако ја врти на даљинското таа куќичката ништо не покажува на дисплејот (ја покажува повторно зададената) , само внатрешната температура ја покажува т.е внатрешниот сензор. Најдобро да го прашаш @ogledaloogledalo он има Хансол што е најблиску до твојата GEYI. Поскапите модели имаат сензор надвор, јефтиније немаТ.

@Strelec
hmmm, starost me jade polaku :) ,tocno sum gi pobrkal stvarite bidejci na predhodnata klima sto ja zedoja nazad pod garancija imase greska "compressor exhaust high temperature protection" ama ne bese H1 tuku E4 sega mi tekna.

Neznam dali napisav nanazad deka skoro se cuv so Baze Zorba gi prasav nesto drugo a i pokraj toa sto i bilo problem na taa sto pravese problemi kaj mene, mi rekoja deka ima zapusena cevka vo vnatresnata edinica i deka imaat poracano nova

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom