може може во секое време ако идете во Гевгелија бујрум вратата е отворена за секојНе снимај клип, викни не на скара на лице место да утврдиме како работи.
може може во секое време ако идете во Гевгелија бујрум вратата е отворена за секојНе снимај клип, викни не на скара на лице место да утврдиме како работи.
Разбирам, само почитко е кога е на кирилица а и правилно е така. Мислев дека е технички проблемот, затоа се понудив да помогнам. Нејсе.a sto? ne razbiras ti latinica?
Точно мери ?od ebay okolu 15$
paa, da, sum pravel usporedbi[DOUBLEPOST=1419876013][/DOUBLEPOST]Ja mrazam, ja mrazam i ja mrazam gree change klimata!!! Cel den ne podigna povece od 15° i uste na kraj od rabotnoto vreme prijavi "HI" greska, sto znaci pregolema temperatura vo kompresorot. I pred nedela na dva pati ja napravi istata greska a pravata zima pocnuva od vecerva. Taa greska se pokaza od kogaj ja dignav na 27° inaku ja podesuvam na 23° ventilator na 3 + turbo. Na kraj ce ja otkacam i vo kanta i nema da vi kazam vo koja kanta da ne se patite i vie.Точно мери ?
Аман бе, баш ме изненадуваш, па што фалење и дадоа на оваа gree change. Под гаранција ти е? Јас да чукнам во дрво климата одлучно работи сега за сега, скоро без дефрост овие два дена. Деновиве ќе видиме како ќе се покаже. На оваа надворешна температура одлично грее.paa, da, sum pravel usporedbi[DOUBLEPOST=1419876013][/DOUBLEPOST]Ja mrazam, ja mrazam i ja mrazam gree change klimata!!! Cel den ne podigna povece od 15° i uste na kraj od rabotnoto vreme prijavi "HI" greska, sto znaci pregolema temperatura vo kompresorot. I pred nedela na dva pati ja napravi istata greska a pravata zima pocnuva od vecerva. Taa greska se pokaza od kogaj ja dignav na 27° inaku ja podesuvam na 23° ventilator na 3 + turbo. Na kraj ce ja otkacam i vo kanta i nema da vi kazam vo koja kanta da ne se patite i vie.
paa, da, sum pravel usporedbi[DOUBLEPOST=1419876013][/DOUBLEPOST]Ja mrazam, ja mrazam i ja mrazam gree change klimata!!! Cel den ne podigna povece od 15° i uste na kraj od rabotnoto vreme prijavi "HI" greska, sto znaci pregolema temperatura vo kompresorot. I pred nedela na dva pati ja napravi istata greska a pravata zima pocnuva od vecerva. Taa greska se pokaza od kogaj ja dignav na 27° inaku ja podesuvam na 23° ventilator na 3 + turbo. Na kraj ce ja otkacam i vo kanta i nema da vi kazam vo koja kanta da ne se patite i vie.
А така, Е4 е грешка за висока Т во компресор а не H1. Људи смо, грешимо.@Strelec
hmmm, starost me jade polaku ,tocno sum gi pobrkal stvarite bidejci na predhodnata klima sto ja zedoja nazad pod garancija imase greska "compressor exhaust high temperature protection" ama ne bese H1 tuku E4 sega mi tekna.
Neznam dali napisav nanazad deka skoro se cuv so Baze Zorba gi prasav nesto drugo a i pokraj toa sto i bilo problem na taa sto pravese problemi kaj mene, mi rekoja deka ima zapusena cevka vo vnatresnata edinica i deka imaat poracano nova
Nikogas ne sum proveril. A mislam deka pisuvase nesto takvo vo upatstvoto. Bas ke vidam denes sto ke mi pokaze.Кај мене ја покажува таа ознака кога се размрзнува а така ми пишува и во упатството (размрзнување) и кога ми се појави тоа H1 во исто време почнува да трепка сијаличката за греење и си трепка за време на целиот дифрост.
Него да те прашам дали кај тебе надворешната единица ти има сензор за мерење на тем. и до колку минимално мери, кај мене на GEYI-то баш сега забележав оди до 0 и не покажува помалку, еве надвор моментално на живин термометар ми покажува -4 а на климата ми покажува 00. Дали и кај тебе е така или има некоја тактика или пак не мери тем. во минус.
Imav malku vreme i ispituvav zosto e ovaa nelogicnost so susenjevo na vozduhot, mislam deka go znam odgovorot. Ako ja poglednete tabelata podolu za apsolutna ( toa e onaa maksimalna 100 % vlaznost ) i relativna vlaznost na razlicni temperaturi so kol. na vlaga na m3 http://www.tis-gdv.de/tis_e/misc/klima.htm ce zabelezite edna interesna rabota:Поздрав и до тебе tzlatko, како прво еве ме во дневна со пушена клима и пред мене мерачто за влажност ми покажува нешто над 40% влажност а сабајле кога станав и ја вклучив климата беше скоро до 60%, како второ зошто матичната педијатарка на моето бебе кога и кажав дека се грееме на клима ми препорача ставање нешто на шпорет да испарува од 5-10мин по 2-3 пати во текот на денот поради сувиот воздух од климата, јас затоа го прашав ogledaloogledalo како детето негово се справува со сувиот воздух.
А за лајкот што толку слатко те изнасмеа беше затоа што и јас сакав да те прашам слично нешто само ogledaloogledalo ме превари со прашањето.