Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
И така викате не ептен топло времево а ?

Прв тизер за The Hunger Runner: Insurgent Vampires

А ветувам дека во најскоро време ќе има и рецензија за Фајкла.
никако да не пропуштиш да елаборираш на теоријата со општествените фиксови и проектот мејхем одделно, и дали има/нема точки на врзување!

никако да не пропуштиш да елаборираш на теоријата со општествените фиксови и проектот мејхем одделно, и дали има/нема точки на врзување!
Сигурно само сврзниците ги разбрал од постов

Чисто ме интересира дали е подобро на простор од да речеме 50 квадрати каде што би била оптимална некоја клима од 18 БТУ, да наместиш две клими од 12 БТУ и 9 БТУ?

Vo princip nema deka taa klima e vo red za taa kvadratura na prostorija, zavisi od mnogu faktori
Moze i 12btu poveke da te zagree od 18btu

A vo sekoj slucaj podobro e dve nego li edna

И те како има клими кој работат кога температурата е под -25, додека бев во шведска имаше многу луѓе кои се грееа само на клими пријатели загреваа просторија од некој 60-70м2 со 1 клима и тоа на температура од 24 степени без разлика какво е времето надвор. Е сеа надворесната единица и беше барем 1,2м широка и најмалку 80цм висока (со други зборови огромна) ама успешно си ја вршеше работата. И збориме за Шведска кај што многу повеќе од деновите е за очекување да имаш температури -25 одколку во македонија
Pa tie nishto ne razbiraat. Prosti svegjani. Pa ne znaat tie deka na ovoj forum tvrdat, odredeni clenovi (:drk::cool::drk:), deka klimite se uredi za razladuvanje a nikako za greenje. Izgleda deka vo Svedska samo se prigrevaat. Hahahah

Pa tie nishto ne razbiraat. Prosti svegjani. Pa ne znaat tie deka na ovoj forum tvrdat, odredeni clenovi :)drk::cool::drk:), deka klimite se uredi za razladuvanje a nikako za greenje. Izgleda deka vo Svedska samo se prigrevaat. Hahahah
Теоретски (несакајќи) луѓево се во право. :rolleyes:
Климите се најефикасни кога не се користат во екстремите од спецификациите (како примарно средство за загревање). На пример ако спецификацијата на мојата клима е до -20с, јас уште на -10с би го наложил каминот... посебно навечер. :)

Теоретски (несакајќи) луѓево се во право. :rolleyes:
Климите се најефикасни кога не се користат во екстремите од спецификациите (како примарно средство за загревање). На пример ако спецификацијата на мојата клима е до -20с, јас уште на -10с би го наложил каминот... посебно навечер. :)
toa e Ok. mojot komentar pogore se odnesuvashe na tvrdite anti/klima forumgjii. koj od interes a koj od neinformiranost.
ili kako sto velea vo edna postara serija "mala shala ne e na odmet"
samo da nadopolnam: od moevo minimalno iskustvo so klima mozam da kazam deka koga na pocetokov na grejnava sezona se greev so eden panel, temperaturnata ramnomernost beshe znacitelno pomala. Ponatamu so ke bide ne znam, ke informiram ovde, no dosega vo odnos na panelot so klimata pobrzo zagreva (postignuva zadadena T), poprijatna e sobata, pomalce me boli glavata za smetkata, grejnoto telo ne mi zafaka del od prostorot.....

:coffee:

aubrey-plaza-grumpy-cat-mary-stable-nativity-1415448843H.jpg

Неуки секогаш ќе има... ама искуствата се тука на темава, кој го интересира -има прилика да прочита и да научи.

Дури на најдолната клима (Нео, без конкуренција ;)) додека не залади (а такви се повеќето денови овде), ќе грее барем 3 пати поекономично од некаква грејалка (панелна, или каква и да е).

ДЕНЕСКА ?! ПРВ ПАТ ?! o_O

па види другар, третиот дел на лотр бил издаден кога ја сум имал 4 години, па сеа види си ти :) и уште многу други класици не ми се гледани. Но во најскоро време. :)

Дома мерам Т со овие 2 ефтини термометра земени во логинг....левиот мери во децимали а десниот не, приметувате разлика во температура?:) 1.jpg 2.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom