ОК, денес одам да ја пазарам климата, во Техномаркет имаат некоја промоција до утре, до 36 рати без камата (ова не е реклама, само го кажувам мотивот).
Изборот се сведува на:
NEO ACV-INV 12LED R410A или
LG E12EL.NSH/E12EL.UA3
Криптонот од АМЦ отпадна заради тоа што се испостави дека грее 3.29KW а Неото е 3.7KW што може да се покаже клучно за греење, а главна намена на климата ќе и биде за греење. Исто Криптон треба секоја година да обновуваш гаранција.
Разликата во цена со монтажа е околу 5000. Нео има гаранција 60 месеци, ЛГ 36. Мислења околу изборот на модел?
Мене ме влече накај Неото само заради подолгата гаранција и цената. После 12 месеци ти идат сервис, ти земаат демек 700 МКД и со тој сервис ти ја продолжуваат гаранцијата за уште 48 месеци.
Да не знае некој кој ги прави компресорите за ЛГ?
Да се надополнам, да пазарев со кеш ќе земев Gree Change за 29К, ама тоа е...
Изборот се сведува на:
NEO ACV-INV 12LED R410A или
LG E12EL.NSH/E12EL.UA3
Криптонот од АМЦ отпадна заради тоа што се испостави дека грее 3.29KW а Неото е 3.7KW што може да се покаже клучно за греење, а главна намена на климата ќе и биде за греење. Исто Криптон треба секоја година да обновуваш гаранција.
Разликата во цена со монтажа е околу 5000. Нео има гаранција 60 месеци, ЛГ 36. Мислења околу изборот на модел?
Мене ме влече накај Неото само заради подолгата гаранција и цената. После 12 месеци ти идат сервис, ти земаат демек 700 МКД и со тој сервис ти ја продолжуваат гаранцијата за уште 48 месеци.
Да не знае некој кој ги прави компресорите за ЛГ?
Да се надополнам, да пазарев со кеш ќе земев Gree Change за 29К, ама тоа е...
) кога ке споредиш со сервисни упатства.