Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Знаете ли каде се продава/монтира негде у скопјево

дополнителен греач (силиконски) за надворешната единица и компресорот т.е. нешто вакво или вакво пожелно да е со термостат кој ке се вклучува на зададена температура. Crankcase heater е точниот назив за греач за компресорот на видеово се гледа монтажа на copeland таков греач.
Не знам каде го има, ама ми се наметнува едно прашање. Ако е толку добро, не ли би го ставале фабрички во климите, барем во поскапите? Или веќе го ставаат?

Ima, po oglasive procackaj go montiraat okolu 3000den cini.
A vo fabrickite se koristi, ama ne vo site pogotovo nordic verziite, podobro otopuvanje na nadvoresnata edinice da ne se talozi led na tacnata, pogotovo korisna e kaj onie klima uredi koj nemaat intelegent defrost tuku vremenski defrost.
Vo sekoj slucaj zijan nema, a i so termostat n e optovarena strujata na mesecno nivo.
Vo vivaxot koj go imam jas ima slicno takvo nesto kako na slikata 40w grejac samo pokraj toa na tacnata go opfaka i dolniot del na kondenzatorot, uklucuva na -5 a isklucuva na -2C

Fujitsu asyg12ltca i asyg12ltcb e razlika vo toa sto ovoj vtoriov e nordic verzija i ima grejac vo nadvoresnata edinica, isto taka i Toshiba Daiseikai nordic e so grejac sto mislam deka i slikata gore e od Toshibata

Знаете ли каде се продава/монтира негде у скопјево
heater_outdoor_unit.jpg

дополнителен греач (силиконски) за надворешната единица и компресорот т.е. нешто вакво или вакво пожелно да е со термостат кој ке се вклучува на зададена температура. Crankcase heater е точниот назив за греач за компресорот на видеово се гледа монтажа на copeland таков греач.

А оти не си направиш сам ??

А оти не си направиш сам ??
Па може да ми донесат од србија ако не најдам тука, а и не најдов по огласиве кузнае како им е напишан огласот....а за сам да го направам делови од кај ?

Odi na reklama5 i tie sto rabotat so klimatizacija i odzuvanje i cistenje na klimi, javi se i prasaj, jas tamu naidov na eden dvajca deka go rabotat toa.
Druga opcija da napravis sam, takvi kabli prodavaat Graniterm, Baneair itn.

Naked Gun,Airplane,Hot Shots,Top Secret,Spy Hard,Life of Bryan.

Е да, сакав да напишам '' освен тие '' , затоа што ги имам сите изгледано и тоа по неколку пати. Фала како и да е :)
--- надополнето: 29 септември 2013 во 20:16 ---

Фак ју. Не приметив од прва. Одам на ИМДБ и пишувам '' Space balls '' , мислев дека ми предлагаш некоја пародија :icon_mrgr:

Е да, сакав да напишам '' освен тие '' , затоа што ги имам сите изгледано и тоа по неколку пати. Фала како и да е :)
--- надополнето: 29 септември 2013 во 20:16 ---

Фак ју. Не приметив од прва. Одам на ИМДБ и пишувам '' Space balls '' , мислев дека ми предлагаш некоја пародија :icon_mrgr:

Пародија е бе, на star wars. :D

Па може да ми донесат од србија ако не најдам тука, а и не најдов по огласиве кузнае како им е напишан огласот....а за сам да го направам делови од кај ?

Ако си заинтересиран пиши ми пп, јас ке ти го направам.

Шо бе повеќе гигабајти да не ви ставија конечно?

Барав по форумов па овде ми изгледа најдобро за да прашам.
Сакам да земам вентили за парно. Кои се подобри/поквалитетни. Џакомини или Херц?
Едни ми велат едните, други другите и да не знаеш на кого да веруваш :D

Bez razmisluvanje, i ne moze da se pravi sporedba pomegu Herz i Gakomini. Kaj nas Herz i Caleffi se edni od podobrite (da ne kazam najdobri) na pazarot, ako mozes da najdes Danfoss uste podobro zasto porano imase i kaj nas.

Сакам да земам вентили за парно. Кои се подобри/поквалитетни. Џакомини или Херц?
Херц и мене ме советуваа, и Херц земав... искрено разликата во цена и не беше огромна.

Има ли некој искуство со мобилни клими?
Мојата соба е во поткровје и има шанса да не може да се монтира компресорот никаде, па сакам да ги имам во предвид како алтернатива. Собата е помала од 20 квадрата, така да не би требало да има проблем ни за ладење ни греење, само ми смета што бучавата им е над 60 децибела.

http://advancemedia.com.mk/shopping/vivax-cool-mobile-acp-09pt25aec/p/10402

http://advancemedia.com.mk/shopping/vivax-cool-moblie-acp-09pt25aeh/p/10401

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom