Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Можеби очекуваш да отидам до кај пријателот твој, да измерам потрошувачка?
A postojat li takvi ventilatori za odzak ama fabricki.
Moj prijatel saka da stavi kamin (kotel) na drva za centralno ama odzakot e 120mm, a monimum sto zahteva koj i da bilo kamin e 150mm, a optimalno 180mm pa i poveke
Не сум сигурен ама мислам дека овие http://prntscr.com/28pmgn му се мајката за таа работа нема ни мотор ни влага му смета а и температура мислам дека не му штетиИ јас барам погодни вентилатори за таква намена
Тука е проблем што чадот може да биде на температура и од 200 степени. Мислам дека е најпогодно да се бараат вентилатори кои ќе се постават на врвот од самиот оџак за да чадот биде со што пониска температура.
Ако најдете некој погоден вентилатор, задолжително споделете
Јас летово ставав кошулица, и цевките не ги изолирав термички туку само со пластично црево. Старите живеат на долниот спрат па немаше потреба до толку да се замарам.Дали алумпластот треба да е претходно изолиран(како на последната слика) со некоја термо изолација во црево за да не се губи топлината во плочата одколку што ке дојде до радијаторите па после да се стави во тие пластичните црева?
Знам дека и подот го загрева кога е неизолиран ама 2 спрата под мене не живеат и негреат и све мислам дека имам големи загуби ради ладната плоча.
Ако треба да е термо изолиран знае ли некој за постапка да се извлече алумпластов од цреватапа и да се навлече нов алумпласт изолиран, зборев со едни парнаџии као правеле таков зафат во некој стан со некој пукнат алумпласт па морале да го извадат само нешто не беа баш заинтересирани а и убедливи дека може да се изведе.
Сппомнаа некаков алат од 500ден за намотување на цревото па као со тоа можело.
дај препорачајте нешто добро несекојдневно, breathtaking
Kako da ja zastitam nadvoresnata edinica dodeka ne razgovaram so komsiite i da go resime problemot nekako?
taka sakame da napravime iako ke bide tesko da se izvede ... ne znaev deka "majstori" vo mk se tolku "sposobni". inace jas sum od polska i nekoi raboti (vo kontekst na snaodlivost na majstorite) moze da se vidat samo vo mk
.