Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Epa tuka doagame do eden od problemite so kompetentnosta na vrabotenite vo Neptun, Tehnomarket i taka natamu. ZNaci koga kupuvash proizvod od 80 000 mkd shto se realni 7 prosecni plati (ne 3 ili 4) treba prodavacot da ti predoci shto i kako kupuvash. Ti kako kupuvac ke se informirash a mozebi i ne, no fer e koga na nekoj mu davash EDEN KUP PARI za neshto, da ti kazi za pozitivnitite i negativnite strani na toj proizvod. Jas ne velam da se pluka po prodavnicite, prodavacite ili kupuvacite, velam deka treba da se kazi otvoreno za da se namalat vakvite neocekuvani i loshi rezultati.
Јас од обратна страна би тргнал.
Да дадеш 80 илјадарки за нешто, а да не знаеш што купуваш... ниеден продавач не може да ти биде крив за тоа. Работата за која е предвиден, тој уред сигурно си ја врши повеќе од добро.
Продавачите може единствено да се криви за погрешно димензионирање на уредот, но и тоа не е едноставно. Во секој случај, не може да купуваш уред што грее со дување воздух, и да кажеш дека не си знаел дека... ќе има дување на воздухот. ;)

Како и да е, премалку конкретни информации имаме за случајот, за да знаеме што точно е проблемот. Може и да се работи за баналност, нешто што може да се реши со преместување на положбата на внатрешната единица, или правилно подесување на соодветни параметри во уредот.

Стварно Шкорпи 5 и пол саата пред компјутер/телевизор/лап-топ ти е тоа. Очите ќе ти истечат.
Инаку иако сеуште не ми е гледан, Деспикабл Ми 2 ол д веј.

Не те цитирам ама баш за мене е погоден ако не е за сите :D
Сакам тресење камера и документарен стил

Драгонскај, не те мислев тебе за толкав нуб да не знаеш да си изгуглаш или јутубнеш (?) despicable me voices, despicable me behind the scene..

Не те цитирам ама баш за мене е погоден ако не е за сите :D
Сакам тресење камера и документарен стил

Драгонскај, не те мислев тебе за толкав нуб да не знаеш да си изгуглаш или јутубнеш (?) despicable me voices, despicable me behind the scene..

Зошто да изгуглам кога може некој друг тоа да го направи :icon_mrgr:

не го глеј ивица и марица, глеј го mr nobody

pluh остај ме да дишам!

Веќе ми се гледани тие што ги набројав, освен Атласот и новиов Супермен. Ќе го ставам на листа за гледање и Mr. Nobody, не знам кој беше, уште некој ми го препорача тој за гледање :).

На Технома видов и котли на дрво со автоматика....
Важен инструмент за мерење е ламбда сонда или сензор или оксиген сонда или сензор
Се работи за мерен уред кој го мери количеството на кислород во издувните гасови кај моторните возила, но и кај печките
http://en.wikipedia.org/wiki/Oxygen_sensor#Automotive_applications
Дали сте сретнале ваков уред, дали имате искуство, дали некаде може да се набави и колку чини?

Има на темава вакви информации, ама еве уште една табела со дата за разните видови дрво (за огрев):

Guide-to-Best-Firewood.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom