- Член од
- 18 април 2012
- Мислења
- 27
- Поени од реакции
- 15
Моментално во стан кој го грее Топлификација термометарот покажува 20 степени, пред 3-4 дена покажуваше 22 и разликата е огромна. Ама за тоа има друга тема. Слично како и скепар и јас барав и се уште барам добар инвертер за 38-9 квадрати. Читајќи низ разни форуми, најголем впечаток во однос цена - перформанси ми остави fujitsu nocria која во Србија чини околу 950 евра
http://nshop.rs/index.php/fujitsu-klima-uredaj-awyz14lb-nocria-inverter.html, се јавив во претставништвото во Скопје (позади Собрание), ги прашав и прво ме убедуваа дека за толкав простор не ми треба Nocria 14 туку дека ASYG 12-LEC ќе биде сосема доволна, потоа дека нема разлика во перформанси помеѓу Nocria и ASYG 14-LEC и на крај дека немаат на лагер ам може да се нарача. Нормално, ги прашав колку ќе чини? Батката ладно ми рече 1450 евра. Кога му реков дека во Србија и Бугарија е многу поевтино, ми рече извини ама нас по тие цени ни продаваат. Па 50% поскапо ли ви продаваат. Инаку дванаесетката ќе ја земам ама за друг дел од станот. Голема благодарност до сите оние кои потрошувачката на климите ни ја соопштуваат на форумов.
Za tie pari a moze i poevtino ke si zemes Toshiba Daiseikai 6,5. Najnov i najdobar model od Toshiba so jonizator plus, a i COP i EER od nad 5!!! Pa ako ovoj e energetska klasa A+ togas Toshiba-ta sigurno e A++