Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Спред извор близок до блиски пријатели кои што имаат братучед чив пријател еднаш имал пријателка на сестра му што била статист на American History X тој со жена му имале секс, и тоа од непотврдени извори блиски до комшика на колешката на жена му е главната причина за тоа што жена му на Нортон е трудна.

Иначе стварно ќе биде татко, не е измислица. Видиш како можело да не те следат папараци, никој ништо не дознал за цело време. :pipi:

Е не бе ќе плаче зашто ќе е татко :pos:

1329414679_anne_hathaway_crossing_legs.gif

Ви недостасуват темата нели ? :D

Темата? Nope. I don't need it.

32909287.jpg

27188886.jpg

Бараките се карактеризираат со одлична изолација и мал топлотен капацитет што ги чини наповолни за греење
Ако добро Ве разбрав Вие сте потрошили само за затоплување во декември 500 KWh, во јануари и февруари по 400 KWh, a во ноември и март претпоставувам по 250 KWh
што значи за цела сезона 500 + 2 *400 + 2 * 250 = 1800 KWh
Ако сте затоплувале 40 м2 тоа е 45 КWh по метар квадратен за сезона.
Дали за затоплување сте користеле клима или термо печка или друго грејно тело?
Колку е потрошувачката по квадрат, не сум пресметувал, затоа што тој податок не ми значи ништо.

Bаш вчера проверив, почнувајќи некаде од почетокот/средината на ноември кога почнавме да грееме, само климата потрошила 640 KWh. Значи за 4 месеци плус минус некој ден. Oстатокот отпаѓа на загревањето со електричен радијатор и конвектор во спална и купатило, но само во вечерните и утринските часови.
Иако тие временски прилично помалку работат и греат, сепак трошат повеќе од климата. Ако го одбијам тоа од вкупната ел. енергија потрошена за тој период плус некој просек за се останато, ќе испадне дека и тие две потрошиле околу 700-800KWh.
Ама уште еднаш да забележам, зимава беше ептен блага, само една недела имаше температури под нулата.

Колку е потрошувачката по квадрат, не сум пресметувал, затоа што тој податок не ми значи ништо.

Bаш вчера проверив, почнувајќи некаде од почетокот/средината на ноември кога почнавме да грееме, само климата потрошила 640 KWh. Значи за 4 месеци плус минус некој ден. Oстатокот отпаѓа на загревањето со електричен радијатор и конвектор во спална и купатило, но само во вечерните и утринските часови.
Иако тие временски прилично помалку работат и греат, сепак трошат повеќе од климата. Ако го одбијам тоа од вкупната ел. енергија потрошена за тој период плус некој просек за се останато, ќе испадне дека и тие две потрошиле околу 700-800KWh.
Ама уште еднаш да забележам, зимава беше ептен блага, само една недела имаше температури под нулата.
Оваа зима не беше посебно блага: Всушност не постојат благи или не благи зими. Оваа зима имаше помалку снег од просекот. Декември беше малку од постуден од просекот, а јануари потопол, но сезонската просечна температура никогаш не се менува (просек октомври - април ). Што значи дека секоја наредна година ќе имаш иста потрошувачка , како и оваа, под услов да ја затоплуваш истата површина
Во секој случај - добар успех, ти честитам

Го гледав Оз и Мила Кунис и си го расипав мислењето за убавината на Мила Кунис....

Оваа зима не беше посебно блага: Всушност не постојат благи или не благи зими. Оваа зима имаше помалку снег од просекот. Декември беше малку од постуден од просекот, а јануари потопол, но сезонската просечна температура никогаш не се менува (просек октомври - април ). Што значи дека секоја наредна година ќе имаш иста потрошувачка , како и оваа, под услов да ја затоплуваш истата површина
Во секој случај - добар успех, ти честитам
Знаеш како викаше Чкаља за просек. Дај ми мене вино, а на директорот дај му кисела вода. Во просек, двајцата ќе пиеме шприцер :)
Просечната температура можеби е иста, ама знам дека минатата зима имаше цели три недели кога температурата воопшто не се качи над 0. Оваа зима едвај неколку дена беа со температура под 0. И сметките за струја го велат истото, минатата зима потрошив повеќе струја од оваа. Така да зимава би ја дефинирал како поблага од минатата, меѓудругото и поради тоа што и немаше снег како минатата.

Знаеш како викаше Чкаља за просек. Дај ми мене вино, а на директорот дај му кисела вода. Во просек, двајцата ќе пиеме шприцер :)
Просечната температура можеби е иста, ама знам дека минатата зима имаше цели три недели кога температурата воопшто не се качи над 0. Оваа зима едвај неколку дена беа со температура под 0. И сметките за струја го велат истото, минатата зима потрошив повеќе струја од оваа. Така да зимава би ја дефинирал како поблага од минатата, меѓудругото и поради тоа што и немаше снег како минатата.
Колку повеќе си потрошил?

Колку повеќе си потрошил?
35-40% повеќе минатата година, за истиот период (ноевмри-февруари) Гледано според потрошувачката, не според износот на сметката. Така којзнае колку е повеќе, страв ми е да споредам :)

Го видов постот од Анон и да кажам дека ако некој го има пропуштено да го гледа Бегство од Л.А оти во моментов на Канал 5.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom