Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Мене 5380 што е слично на лани. Ама лани греевме со панели и догревав со клима а оваа година само клима.Сметката, за струја за јануари 2013 ( тоа ќе биде максимална сметка) ми е 7960 денари за потрошени 1500 KWh
Огромно е покачувањето во однос на минатата зима
А уште поголемо во однос на 2009,
И кога идеш во вц тресеш клинци, се бањаш...гледаш што побргу да излезеш, легнуваш неможеш да заспиеш од ќебињата што си ги фрлил на тебе...е*бате економијата.Noemvri - 2200 den.
Dekemvri - 4100 den.
Januari - 3800 den.
Februari - 3700 den.
Smetkite se za celosna potrosuvacka na struja (klima+bojler+domasni aparati) - Grad: "Bitola"
Se gream na klima inverter Toshiba Daiseikai (40m2) ostatokot od 40 m2 (banja i spalna soba) go gream po potreba so obicen kalorifer.
Зошто мислиш така? Исто како и скепар горе-долу ги имав истите сметки со тоа што загревав само 40 кв. со инвертер уред. Преку ден е пуштен на 22 степени, додека навечер го намалувам на 18.И кога идеш во вц тресеш клинци, се бањаш...гледаш што побргу да излезеш, легнуваш неможеш да заспиеш од ќебињата што си ги фрлил на тебе...е*бате економијата.
Оди глеј го пак ТвајлајтVlatko_Gjorce , те бараат.
И кога идеш во вц тресеш клинци, се бањаш...гледаш што побргу да излезеш, легнуваш неможеш да заспиеш од ќебињата што си ги фрлил на тебе...е*бате економијата.
Зошто мислиш така? Исто како и скепар горе-долу ги имав истите сметки со тоа што загревав само 40 кв. со инвертер уред. Преку ден е пуштен на 22 степени, додека навечер го намалувам на 18.
Во бањата имам греалка за бања од атлантис со моќност од 800 плус 1000 Вати, и ја пуштав по потреба, плус машина за садови и останатите куќни апарати.
Не можете да ме убедите никако,јас живеаам во 60 квадратен стан ...четворица, со парно и сметката за струја ми се движи од 2500 до 3100 денари и тоа само за нормални работи...кујна,бојлер,сијалици.Истото е и кај сите мој пријатели и познаници,без исклучок...+...-.Не е баш така како шо велиш! Мене ми е супер. А ако ти седиш во ВЦ и читаш весник пола саат тогаш најверојатно имаш некаков проблем)) .... Мене со оваа сметка во дневниот простор каде што го врвам најголемиот дел од денот (дневна+трпезарија+кујна) ми е постојано 23 степени таа температура ја држам постојано и кога не сум дома или навечер (ШТО ЗНАЧИ НЕ ШТЕДАМ ЗА ТОА!!!) во Спалната соба загревам само пред спиење и тоа малку!!! Додека во бањата затоплувам еднаш до два пати денот пред туширање!!!
Салонот не го затоплувам пошо таму не седам!!! (Е ЗА ТАМУ ШТЕДАМ!!) ако тоа не ти е паметно тогаш кажи ти ГОСПОДИНЕ "ПАМЕТЊАКОВИЧ", ШО Е ЗА ТЕБЕ ПАМЕТНО?
Не штедам многу, туку моментално живеам сам во станот. Претпоставувам дека ако имам поголема фамилија сметката ќе оди за 1500 до 2000 ден. повеќе заради машината за парење, бојлерот, пеглата и шпоретот кои би се користеле пофрекфентно. Инаку те верувам дека сметката ти е толку, бидејќи и сестра ми се грее на дрва па сметката е слична како и твојата.Не можете да ме убедите никако,јас живеаам во 60 квадратен стан ...четворица, со парно и сметката за струја ми се движи од 2500 до 3100 денари и тоа само за нормални работи...кујна,бојлер,сијалици.Истото е и кај сите мој пријатели и познаници,без исклучок...+...-.
Е сега,тоа вие што го кажувате или шдедите многу(да некажам седите на свеќи и јадете леб и вода,да не навредам некого) или ...хм нешто тука не ми штима.
Toa e тоа....Noemvri - 2200 den.
Dekemvri - 4100 den.
Januari - 3800 den.
Februari - 3700 den.
Smetkite se za celosna potrosuvacka na struja (klima+bojler+domasni aparati) - Grad: "Bitola"
Se gream na klima inverter Toshiba Daiseikai (40m2) ostatokot od 40 m2 (banja i spalna soba) go gream po potreba so obicen kalorifer.
Не можете да ме убедите никако,јас живеаам во 60 квадратен стан ...четворица, со парно и сметката за струја ми се движи од 2500 до 3100 денари и тоа само за нормални работи...кујна,бојлер,сијалици.Истото е и кај сите мој пријатели и познаници,без исклучок...+...-.
Е сега,тоа вие што го кажувате или шдедите многу(да некажам седите на свеќи и јадете леб и вода,да не навредам некого) или ...хм нешто тука не ми штима.