Се мислам помеѓу два модела на инвертори:
Carrier X Power Gold 13000бту
Toshiba Avant 13000бту
тука се негде со цена,
што да земам?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Се мислам помеѓу два модела на инвертори:
Toshiba Avant 13000бту
тука се негде со цена,
што да земам?
тука сум друже, тука сум... пасивен читач сум, бидејки на секое мое мало пишување напаѓан сум од одредени структури да давам технички податоци, а милион пати напишав дека ако некого нешто интересира, нека повели кај мене во офис, со задоволство ке му појаснам, не тука на форум... и погоди што? ниеден од сите оние кои агресивно напаѓаа и силуваа за податоци не се појави нити се јави нити пак посака да дојде... нејсе.. не битно е тоа...Налетав на вакво нешто како опција за загревање:
http://www.youtube.com/watch?v=5Fonlmeklxs
Котел за индивидуално греење..... вели со COP фактор скоро 1.6!
Уште немам чуено за котел со COP фактор.... За heat pump (inverter) дека се пресметува COP фактор имам слушнато, ама за вакво нешто реков не!
некоја ‘‘направија‘‘ од Латвија. http://www.stafor.lv/ion/
Кој разбира нека чита.
Онак го нема одамна на потфорумов, но ова може да биде интересно и за него!?
Carrier gold e podobro nego li avan.
Pogolem kondenzator i podobri filtri.
E sega malku poskap ali toa e toa.
СПЕЦИФИКАЦИЈА НА АВАНТ
Прегледај го приврзокот 59044
СПЕЦИФИКАЦИЈА НА XPower GOLD
Прегледај го приврзокот 59045
Jasno moze da se vidi deka tie se potpolni isti, osven razlika vo filtri i dizajn(eventualno kade se sostavuvani)
Neznam zasto skepar go posoci Xpower Gold, demek imal pogolem kondezator, sijem ti ga djuro..... rekla kazala muabet....Faktite drugo kazuvaat.... identicni se....
Vo sekoj slucaj fala na sovetite.....
krckanje na greacite koga se uklucuva.
Кај проточните болјери водата се меша само со попуштање на топлата вода т.е со зголемување на протокот на вода освен во некои крајни случаеви.А доколку ти е пуштена целата топла вода а има доволно јак притисок и повторно ти е жешка значи дека болјерот ти е премногу јак,кај мене бидејќи е стар модел нема рачна контрола колку да му ја поднесувам јачината па затоа му имам извадено еден осигурач (работе на две фази) и од 18кв работе на 12кв и сега немам такви проблеми,уште да има кој да ја плаќа сметката за струја и седи по цел ден под туш.Е ова како ме нервира...Никако не можам да измешам вода како што треба, или е жешка или пак е ладна.
Ќе го дотерувам пополека да се подизлади и едно време ќе крцне и знам дека ќе се смени ладна вода потоа и одново треба да ја дотерувам.![]()
Има опција да го наместам економик на 12 КВ или пак во полн капацитет на 21 КВ.Кај проточните болјери водата се меша само со попуштање на топлата вода т.е со зголемување на протокот на вода освен во некои крајни случаеви.А доколку ти е пуштена целата топла вода а има доволно јак притисок и повторно ти е жешка значи дека болјерот ти е премногу јак,кај мене бидејќи е стар модел нема рачна контрола колку да му ја поднесувам јачината па затоа му имам извадено еден осигурач (работе на две фази) и од 18кв работе на 12кв и сега немам такви проблеми,уште да има кој да ја плаќа сметката за струја и седи по цел ден под туш.![]()