Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Zdravo na site.
Jas sum nov clen vo forumov. Bi sakal nekoj da mi objasni kakva razlika e pomegju klima inverter i obicna (vo principot na rabota) Kolku sto jas znam, principot e isti (toplinska pumpa). Sto se odnesuva do COP (Coefficient Of Performance) isto taka mi e jasno deka toplinskite pumpi se najekonomicni koga e vo prasanje greenjeto...
Jas koristam nekolku klima uredi vo mojata kukja. Imam Osaka 33000 BTU inverter, Osaka 12000 BTU i NEO 12000 BTU. Pri eksploatacija za greenje, ne mozam da primetam nekoja razlika. I Najevtinata, NEO gree odlicno !...Osven vo cenata, vo sto e razlikata?
Za Osaka 33000 BTU dadov 1250 eur, za Osaka 12000 plativ 500 eur a mnogu sum zadovolen i od obicnata NEO 12000 (koja mi e poklon)
Imam drug stan pa i tamu ke innameravam da staliram NEO (od najevtinite) klimi i za greenje i ladenje. Samo da ne zgresam dokolku e trajnosta vo prasanje?
Извини, симнав семпл од најдобриот рип, кастстрофа...како дојде до ова многу добар квалитет не ми е јасно![]()
kolegata ima inverter neo, veli deka go koristi poveke od 15 godini, no kazuva deka koga e minus10...i poladno gasiZdravo na site.
Jas sum nov clen vo forumov. Bi sakal nekoj da mi objasni kakva razlika e pomegju klima inverter i obicna (vo principot na rabota) Kolku sto jas znam, principot e isti (toplinska pumpa). Sto se odnesuva do COP (Coefficient Of Performance) isto taka mi e jasno deka toplinskite pumpi se najekonomicni koga e vo prasanje greenjeto...
Jas koristam nekolku klima uredi vo mojata kukja. Imam Osaka 33000 BTU inverter, Osaka 12000 BTU i NEO 12000 BTU. Pri eksploatacija za greenje, ne mozam da primetam nekoja razlika. I Najevtinata, NEO gree odlicno !...Osven vo cenata, vo sto e razlikata?
Za Osaka 33000 BTU dadov 1250 eur, za Osaka 12000 plativ 500 eur a mnogu sum zadovolen i od obicnata NEO 12000 (koja mi e poklon)
Imam drug stan pa i tamu ke innameravam da staliram NEO (od najevtinite) klimi i za greenje i ladenje. Samo da ne zgresam dokolku e trajnosta vo prasanje?
Најголема разлика е во „ брендот “Jas koristam nekolku klima uredi vo mojata kukja. Imam Osaka 33000 BTU inverter, Osaka 12000 BTU i NEO 12000 BTU. Pri eksploatacija za greenje, ne mozam da primetam nekoja razlika. I Najevtinata, NEO gree odlicno !...Osven vo cenata, vo sto e razlikata?
Место Ерагон ти ги препорачувам Krull и Legend.
Имаш три климатизери со вкупна вредност од скоро 2000 евра и не знаеш што е разлика меѓу инвертер и обични? Секоја чест. Бајдавеј, како одлучи да ставиш Осака од 33000 BTU инвертер?
Mozes da kupis zastava i da ja vozis 10god, i da ne ti se rasipe, a mercedes i da imas kvar za 5god., pa ne znaci deka zastava e podobra od mercedes.
Najgolema razlika na invertorskite klimatizeri e vo kompresorot, procesorot (softverot za avtomatskata regulacija) i freonot koj se upotrebuva, a nie toa ke go pocuvstvuvame preku poekonomicna rabota, stabilnost na klimata na niski temperaturi itn, i se razbira deka malku go plakame i brendot no neznacitelno vo odnos na prednostite koi gi dobivame.
Уште не ми се верува дека девојчево има 15 години...2013?
...
не бе каква педофилија беи мене
јебига ќе се помириме дека имаме малце педо во нас.
Aјде ајде, не се вади. Не осудуваме тука. Посебно не кога се работи за Chloeне бе каква педофилија бене мислев на тој начин него дека не ми изгледа за 15 години ептен постаро изгледа
![]()