- Член од
- 20 септември 2011
- Мислења
- 8.146
- Поени од реакции
- 8.544
клима ...Ajde pomos mi treba nesto za zagrevanje na ducan vo zimskite denovi sto e najisplatlivo spored vas, ducanot e 20 kvadrati ....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
клима ...Ajde pomos mi treba nesto za zagrevanje na ducan vo zimskite denovi sto e najisplatlivo spored vas, ducanot e 20 kvadrati ....
Mи се чини дека иако е маркетиншки трик ... сепак нешто понапредна и понова од технологијата која се употребува кај инверторите... Веројатно со подобри материјали и посовршена електроника, компресор.... како и кај сите уреди кај електрониката... технологијата оди напред! Иновација револуционерна сигурно нема, инаку Кинезите ќе го расклопат до делче и ќе произведат 70% поевтин хипер или суперинвертер....A sto ima razlika pomegu hyper inverter i inverter????
--- надополнето: 13 октомври 2012 во 07:22 ---
Samo sto cop faktorot e nad 5 ili ima nekoja koncepciska rabota
Ауууу ништо незнаеш ти што е добро или најдобро!?Има ли некој што користи пумпа воздух-вода на форумов? Да видиме искуство. Со развојот на инвертер технологијата (како за клими така и за топлотни пумпи) работат и до - 25 степени, па ме интересира што лошо ќе најдат експертите на форумов. Освен високата почетна инвестиција која и не е толку висока со оглед на понатамошната заштеда има ли уште нешто што би одвратило човек кој е спремен да инвестира во старт повеќе и после да не мисли едно дваесетина години.
Еден пример е mitsubishi ecodan: http://domesticheating.mitsubishielectric.co.uk/files/library/files/ecodan/Brochure downloads/DOMESTIC HEATING BROCHURE MAY 2012.pdf , малку поскап, но може и со мидеа да се помине.
Благодарам однапред
Нама такво „ вечно ’ решение.Има ли некој што користи пумпа воздух-вода на форумов? Да видиме искуство. Со развојот на инвертер технологијата (како за клими така и за топлотни пумпи) работат и до - 25 степени, па ме интересира што лошо ќе најдат експертите на форумов. Освен високата почетна инвестиција која и не е толку висока со оглед на понатамошната заштеда има ли уште нешто што би одвратило човек кој е спремен да инвестира во старт повеќе и после да не мисли едно дваесетина години.
Еден пример е mitsubishi ecodan: http://domesticheating.mitsubishielectric.co.uk/files/library/files/ecodan/Brochure downloads/DOMESTIC HEATING BROCHURE MAY 2012.pdf , малку поскап, но може и со мидеа да се помине.
Благодарам однапред
Toa e интересно......не е струјата поскапена без причина... ти изгледа не си забележал дека елегантно те транзиционирале во колонијален роб.....![]()
дали можиш да ми кажиш од колку до колку сатот е отворен саемот фала поздрав..ај една објава:
од вторник, 16.10.2012 до сабота 21.10.2012 е саемот технома
КАНО ИНЖИНЕРИНГ ке биде учесник на тој саем. сместени сме во 4-та хала, од задна страна на штандот на еуро текника. повелете, на информации, муабет и објаснување... саемски попуст од 10% за договорени монтажи во тој период
дали можиш да ми кажиш од колку до колку сатот е отворен саемот фала поздрав..ај една објава:
од вторник, 16.10.2012 до сабота 21.10.2012 е саемот технома
КАНО ИНЖИНЕРИНГ ке биде учесник на тој саем. сместени сме во 4-та хала, од задна страна на штандот на еуро текника. повелете, на информации, муабет и објаснување... саемски попуст од 10% за договорени монтажи во тој период
од 10 до 19, сабота до 14...дали можиш да ми кажиш од колку до колку сатот е отворен саемот фала поздрав..
--- надополнето: 16 октомври 2012 во 12:58 ---
дали можиш да ми кажиш од колку до колку сатот е отворен саемот фала поздрав..