Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
сименс се лидери во тоа поле...Baram sovet. Ako nekoj znae koja firma pravi kvalitetni protocni bojleri neka pise.
и јас го зедов овој бојлер лани пролет... само од 100 литри зедов, толкава потреба имаме... 7000 денари на акција некоја у моментот, во техномаркет... син дисплеј неколку копчиња и програмирање во кој дел од денот ти е потребна која температура во бојлерот... добар е си брка работа.... сега за сега...Во принцип Ariston е солидна фирма за бојлери. Незнам дали она што за овој модел (Ti Shape Plus) производителот го вели: TITANIUM GLASSLINED STEEL INNER TANK TESTED AT 16 BAR.... е некоја предност врз останатите или не, меѓутоа мене на пример многу ми се допаѓаат 3-те мода за програмирање.... особено она за тајмингот, го програмираш еднаш и не се замараш дали си го уклучил или исклучил или не си го сторил тоа. А ова не сум го преплатил премногу во однос на обичниот.... Ќе повторам ме чинеше 6,000 Денари.
Знам дека е за греење темава, но не гледам соодветно место да прашам за бољери. Некој да даде предлог за квалитетен бољер, а не овие кршовиве на три години што ги менуваме. И да не троши струја скапа е.
Само со бакарни цевки не со пластични, пошто кога ке се скини мембраната ке го фрлиш цел бољер, а ке се скини порано или покасно. А да и 21 кв е таман, 18 е слаб 24 е премногу јак.сименс се лидери во тоа поле...
Инсталирани 11,5Kw, во стан од 90М2... па баш и не ми изгледа многу економично дека ќе биде!? Барем не по-економични отколку истата квадратура да ја грееш преку централно, те топлификација.... Е сега, незнам колку сте бил задоволни кога бевте на централно!? Тоа е ми се чини единствениот бенифит кој ќе го добиете... Инаку не сум баш убеден дека гусот може да помогне во квалитетот на греењето како што на пимер тоа може шамотот и шамотните цигли во ТА печката.... но сепак не би рекол дека овој начин на загревање може да биде нешто многу поекономична од панелите, те конвекторите.... Најповикан е на оваа тема да ти одговори Онак... или КАНО што би рекле.Здраво, би ве замолил за размена на искуства со греење со греачи во постоечки радијатор. Летово го откажавме парното (пред објавата на новиот правилник) и вградивме греачи во постојните (гусени) радијатори.
Во малите радијатори се поставува греач од 1.5 KW а во големите радијатори греач од 2 KW. За стан од 90 квадрати вкупната инсталација на 7 радијатори е 11.5 KW.
Од демонстрацијата (брзо загревање) и инсталираната моќност изгледа како економично греење, дотолку повеќе што греачите откако ќе го загреат радијаторот потоа се исклучуваат и уклучуваат по потреба. За разлика од панелките, радијаторите ја држат температурата и нема потреба од постојано активен греач.
Дали некој има искуство од предтходни години?
Shame, We Need To Talk About Kevin и Tyrannosaur. Сите три се тешки драми, па не мора да ги гледаш одеднаш.
Да, мене ми се допадна. Едноставен е, типична драма, на моменти изгледа бавен, ама поради тоа остава дејството да си тече и ликовите да се разработат. Сакав да пишам нешто повеќе кога го гледав, ама очигледно ме мрзело.Tretiov dobar e?
Не е тој модел, Килиан прашуваше за моделот од 42.000 БТУ, овој на линкот е 24.000. Не знам само зошто Sass мисли дека троши помалку од тоа што го пишал диструбутерот.http://www.tehnomarket.com.mk/products/09036936/neo-acc-hh42lw-eur
.
Чисто онака бакарот е штетен по здравје и јас не би го користел за водоводна инсталација![]()
Поквалитетни од овај амин. Бакарен казан што значи никогаш нема да се дупни, а и да се дупни по некоја случајност, лесно се лепи. Струја не трошат ич, на дрва се
--- надополнето: 19 август 2012 во 23:40 ---
Само со бакарни цевки не со пластични, пошто кога ке се скини мембраната ке го фрлиш цел бољер, а ке се скини порано или покасно. А да и 21 кв е таман, 18 е слаб 24 е премногу јак.
Мојот да не го почудам ова му е веќе 20 година каде работи без проблеми( освем мембраната што се менува од време на време и кошта околку 400 денари).
Па како прво сигурно нема да ја пиеш водата од бољерот пошто не е свежа, како второ секој греач или повеќето се обложени со бакарни навлаки, како трето и последно ете гледам сите испоумреа што користеа такви бољери. Дедоми и бабами бог да ги прости си поживеаја добри 90 години а готвеа во бакарни тенџериња или калајдисани( уште поштетни ако земиш така), гезвето за кафе бакарно,мангалот бакарен(тоа е инаку сад во кој се става жар од шпоретот, јаглерод моноксид и диоксид колку да сакаш),бољерот како на сликата им беше, да не набројувам понатака. По некоја твоја математика и логика ако не ги користеа сите тие работи уште ке беа живи и ке имаа некаде 130 години ???Чисто онака бакарот е штетен по здравје и јас не би го користел за водоводна инсталација
Ако бил здрав бакарот немаше да се исфрли од употреба и старите бабати и дедоти не џабе ги калаисувале бакарните тенџерињаПа како прво сигурно нема да ја пиеш водата од бољерот пошто не е свежа, како второ секој греач или повеќето се обложени со бакарни навлаки, како трето и последно ете гледам сите испоумреа што користеа такви бољери. Дедоми и бабами бог да ги прости си поживеаја добри 90 години а готвеа во бакарни тенџериња или калајдисани( уште поштетни ако земиш така), гезвето за кафе бакарно,мангалот бакарен(тоа е инаку сад во кој се става жар од шпоретот, јаглерод моноксид и диоксид колку да сакаш),бољерот како на сликата им беше, да не набројувам понатака. По некоја твоја математика и логика ако не ги користеа сите тие работи уште ке беа живи и ке имаа некаде 130 години ???
X-Men: Days of Future Past: it’s based on one of the most famous X-Men stories, a very dark one that involves a world where mutants are hunted mercilessly by sentinels. Lots of X-Men may die.