Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Темава ми е најприкладна за прашањево.

Ја фатив на кратко некоја серија на некоја наша телевизија со двајца колеги што работат за полицијата, едниот од нив црнец другиов белец. Инаку белецот знам има некаква моќ да поврзува работи односно е видовит така нешто, како се вика серијата?

Се спремам сега да го гледам:

Alien.1979.Directors.Cut.720p.BluRay.x264.DTS
Alien_BRPoster.jpg

За прв пат :vozbud:

Народе, прашање за некој што се разбира во бојлери. Сакам да ставам бојлер кој ќе биде поврзан со парното греење. Сопствено парно, моментално на струја. Слушнав дека постоеле два вида на бојлери, имено оние кои се директно поврзани на централното греење и оние низ кои топлата вода само минува и служи како медиум за загревање преку изменувач. Исправете ме каде грешам. Ме интересира бојлер од вториов тип. Каде да го најдам, колку чини, кои фирми ( од тепка, Горење, Аристон итн)? Однапред ви благодарам

Народе, прашање за некој што се разбира во бојлери. Сакам да ставам бојлер кој ќе биде поврзан со парното греење. Сопствено парно, моментално на струја. Слушнав дека постоеле два вида на бојлери, имено оние кои се директно поврзани на централното греење и оние низ кои топлата вода само минува и служи како медиум за загревање преку изменувач. Исправете ме каде грешам. Ме интересира бојлер од вториов тип. Каде да го најдам, колку чини, кои фирми ( од тепка, Горење, Аристон итн)? Однапред ви благодарам

Мислам дека има можност да го избушиш посточекиот бојлер и да го поврзеш на парното. (барем за соларен панел поврзување има таква можност) Мислам дека истото чини околу 2000 денари, само не ме држи за збор.
Инаку има фирми од Битола и Кочани кои изработуваат прохромски комбинирани болјери со доживотна гаранција со повеќе излези како за соларно, парно итн, итн. Цена мислам дека е околу 15.000 денари 80 литарскиот. (земи ги со резерва податоците за цените)
http://www.ting.com.mk/zanas.html

И сарказмот слушам high lvl хумор бил

Значи стварно никој од вас не го глеал Grey?

Блазе си ви!

Морам да го споделам ова тука. Во Холивуд има постојано споредба на физичка сличност на актери и меѓу мажи и меѓу жени. Ама ваква сличност јас досега немам видено. Том Харди и Логан Маршал Грин. Човече како близнаци се.:eek:

Logan+Marshall+Green+Guy+Pearce+heats+up+blue+Kld1VyJC_Nsl.jpg

logan-marshall-green-d-01-61683257gossiboo9162010100802pm.jpg

article-1288284352798-0BD021DC000005DC-951294_304x456.jpg

New-Pictures-Tom-Hardy-LA-Present-Dark-Knight-Rises-Director-Visionary-Award-VES-Award-Ceremony.jpg

Ако познаете од прва кој е кој, секоја чест.:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom