Vo golema zabluda si taka da mora da te popravam. Neo i Midea ke bidat Toshiba kolku sto Dacia ke bide Renault. Znaci toa sto imaat kompresori toshiba ne znaci deka toa e najnova tehnoligja od toshiba vo niv, tuku sigurno e nekoja postara tehnologija koja ili ne se stava poveke vo toshiba klimite ili ostanala na zaliha. Zatoa nemoj da pravis sporedba megu raboti kaj koi nemoze da se pravi sporedba. pozz
Не, не сум во заблуда...ниту имам илузии дека во кинескиот производ кој чини 24,000 Денари е вграден компресорот на најновиот Хипер инвертор на Toshiba Daiseikai 5 (кој BTW овдека чини вистинско богатство, те 4 пати поскап од Мидеа инвертор). Веројатно не го помисли тоа!?....Ниту направив споредба на овој модел со подобрите модели на Toshiba. Јас само го поставив како дилема, те. мое мислење дека Мидеа со Тошиба компресор, е подобар избор од некои брендови како BEKO, Samsung LG, Vivax...па дури и од кинеските Panasonic инвертори во истата ценовна класа! Komprende? Цитирај го делот каде мислиш дека направив споредба со Toshiba? Нема такво нешто, но од некои причини, можеби ти сакаш тоа да го видиш или потенцираш!?

Не! Нема такво нешто! Повторив ете со кои модели го споредив Мидеа инверт...
Еден многу добар познавач на грејната техника, професионалец... овде на форумов, баш пофално се изрази и го препорача овој модел. Ако ти имаш некоја замерка на тоа, или мислење за овој модел би било убаво да слушнеме....
Види можеби Dacia нема да биде никогаш Renault.... ама Seat многу му се доближи на WV.... Во 80-тите им се смеевме на KIA автомобилите кои што во еден од нивните ‘‘коцкасти‘‘ модели со никаков дизајн ставаа мотор на извонредната тогаш Mazda 323 или 626 во поголемите модели. Па еве KIA денес направи каков таков бренд и квалитет.
Samsung истиот тој период купуваше и вградуваше катодни цевки Sony во нивниот бренд... а денес прават можеби подобри телевизори од реномираниот јапонски производител... ако не се лажам баш Samsung сега прават LCD и остали панели за Sony TV... се вртат времињата.
Немој да ги потценуваме Кинезиве толку. Можеби така се почнува со тенеќе и пластика и звучно име на компресорот или мотор во автомобилот...а можеби и не! Но потценувајки ги ние и смеејки им се..... вака или онака биднаа, или секоја минута се очекува да станат најмоќната економија на Светот! Тоа никој неможе да го негира!
И за инверторот.. да повторам: мнооогу би бил посреќен за 24-5 иљади да имам уред со компресор од DC Inverter R410A Eco Gas на Toshiba па макар 3-4 години стар модел, отколку во истата ценовна класа на BEKO, Vivax...[/quote]
Da ne se svatime pogresno nemav namera da se raspravame nego se razbiram poveke pa sakav da ti posocam nesto. I ednite i drugite vrsat rabota ne vikam ne, samo razlikata e golema vo kvalitetot megu edni i drugi. Toshiba kolku sto znam se pioneri i lideri vo inverter tehnologijata. A i skoro se rasprasuvav za inverter za mene i vidov deka i oni veke pravat modeli so poprikladni ceni, taka da podobro da platam malku poskapo i da dobijam kvalitet. A za toa dali Midea e bolje od BEKO ili Vivax vaka kako sto gledam i jas ke se slozam so tebe.