- Член од
- 18 април 2012
- Мислења
- 27
- Поени од реакции
- 15
Vo golema zabluda si taka da mora da te popravam. Neo i Midea ke bidat Toshiba kolku sto Dacia ke bide Renault. Znaci toa sto imaat kompresori toshiba ne znaci deka toa e najnova tehnoligja od toshiba vo niv, tuku sigurno e nekoja postara tehnologija koja ili ne se stava poveke vo toshiba klimite ili ostanala na zaliha. Zatoa nemoj da pravis sporedba megu raboti kaj koi nemoze da se pravi sporedba. pozz
--- надополнето: 14 мај 2012 во 13:39 ---
--- надополнето: 14 мај 2012 во 13:39 ---
Vo golema zabluda si taka da mora da te popravam. Neo i Midea ke bidat Toshiba kolku sto Dacia ke bide Renault. Znaci toa sto imaat kompresori toshiba ne znaci deka toa e najnova tehnoligja od toshiba vo niv, tuku sigurno e nekoja postara tehnologija koja ili ne se stava poveke vo toshiba klimite ili ostanala na zaliha. Zatoa nemoj da pravis sporedba megu raboti kaj koi nemoze da se pravi sporedba. pozzВо СЕТ, понуда на инвертор Midea MSG-12HRDN1 DS INVERTER 3.8 gree 3.5 ladi 12000 Bti COP factor 3.65, значи просечна потрошувачка при греење малку над 1Kw/h.... наменет за греење околу 35м2 зависно нели од многу други фактори....и сето тоа за 25,000 Денари.
Би останала и од мене оваа вест неприметна дури и заборавена, доколку не прочитав на неколку руски и бугарски сајтови дека компресорот на овој систем е од многу реномираната Toshiba!
На пример на овој:http://www.midea.com.ua/products/MSG-12AR(El.Heating).html
Нешто слично како НЕО-то кое го нуди Техномаркет со Тошиба компресор за 15 те. појакиот модел за 16,000 Денари.... Е сега Мидеа како инвертор за само 9,000.- Ден поскапо! Ми се чини многу поволна и подобра понуда од сите LG, BEKO, Samsung, па дури и Panasonic инвертори во класата и моќта на овој модел. Знаеме дека компресорот е 80% од инверторот... а мене ми се чини дека најслабиот инвертер на Toshiba спакован во кинеско тенеќе и пластика - те. компресор на овој производител вреди за 25,000,-..... за Мидеа, прочитав многу пофални зборови на Хр, Ср и Бг форуми. Се ми се чини дека ова е добар производ!?