- Член од
- 24 ноември 2011
- Мислења
- 196
- Поени од реакции
- 111
и ти можеш повеќе од ЏолиАјде можеш ти, верувам во тебе. Голема буква, после секоја точка.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
и ти можеш повеќе од ЏолиАјде можеш ти, верувам во тебе. Голема буква, после секоја точка.
да, навредите се прилично учтив обид да се отераш самиот себе таму каде што сакаше да ме отераш мене.Ај на приватни ќе си ги мериме и за европска кинематографија ако сакаш? За другото те прочитав преку редови оти 3 страни верглаш исто а прилично позитивен сум денес да ти објаснувам или потрудам на учитив начин отерам упм. <3
болдирав и подвлечев и јас рандом, колку да изгледа драматично како твоево покажување-он-мене.
и ти можеш повеќе од Џоли(и повеќе од непотребната запирка „Голема буква, после секоја точка.“, како и неопходно додавање запирка помеѓу „Ајде“ и „можеш ти“
)
Чекај Псај, остани, кај бегаш, допрва ќе биде жестоко, Летачот и посветил пост на Рокенрола во Драга кајгана.
Рокенрола, гордеј се сестро!
Дали некој знае како се движат цените на АКЛИМАТ или од групацијата на ФЕРОЛИ радијаторите.
Дали некој знае како се движат цените на АКЛИМАТ или од групацијата на ФЕРОЛИ радијаторите.
а па тролањето па ич не е пожелно во ниедна темапремногу реклама во темава ...
а па тролањето па ич не е пожелно во ниедна тема
Дечки, ќе ви кажам еден начин кој можеби го знаете. Значи се зема обична клима за просторот, нели кубикажа ова она. Се грее нормално. Е сега кога ќе паднат температурите, нели не исклучува климата.
ЕЕЕ, ме следите? Зимаш од оние малите радиаторчиња од 1.5 киловати, оние на нафта-струја. Го уклучуеш на послабо и го тураш под клима, чисто колку да ти исклучуе климата. Така си помагаат. РАБОТИ КАО СОН. Ете ти ИНВЕРТЕР, за џабе пари. Нека не ве чеша џебот да даате пари за што све не! Ја така се греам и ми иде околу 1500 месечно за 40 квадрата.
ХАхахахаха. Се фати за инвертер џиберишот. Брат, јас зборам од лично искуство и од искуство на повеќе луѓе за заштеда на греење. Не за спецификации на клими.како бе не исклучува климата?
како бе работи како сон?
Шо има бе врска греењето на внатрешната единица со работата на климата на минус?
Каква врска има инверторот со минус температурата (освен таа што сите клими што знаат да се самоодмрзнуваат и се предвидени за топлење се со инвертер - заради начинот на работа на инвертерот и неговото штедење на енергија). Инверторот служи само за климата да не се гаси/пали, туку да работи на повеќе/помалку. Си видел сијалица со потенциометар? Е тоа ти е инвертер.
Кога е еве да речеме -10 надвор, не постигнуе климата и работи нон-стоп. Со радијаторчето ја л'жеш дека е постигната температура, за да исклучи и да не работи со години и па да не постигне температура.
Брат, ти си нов у овие работи изгледа. Не се исклучуе клима коа грееш! Треба да работи нон-стоп за да имаш заштеда, но за да не работи бесконечно долго и помагаш. Збориме коа е најладно! Односно коа климата НЕ МОЖЕ ДА ПОСТИГНЕ ТЕМПЕРАТУРА. А кога ќе се исклучи климата не е крај, она е исклучена за да одмори неколку минути. После па се уклучуе, као и нормално. А јамболија не ти треба ако си ја стаиш на 24 климата, а радијаторчето на Кец или Двојка, ако не сролаш нешто појако од ЕВН папирот шо ќе ти го прати од форсирање на парното.А далјинското загинато ти е за да ја исклучиш или како? И еве некако ќе успееш да ја исклучиш и после како се топлиш? Со јамболија?
Брат, ти си нов у овие работи изгледа. Не се исклучуе клима коа грееш! Треба да работи нон-стоп за да имаш заштеда, но за да не работи бесконечно долго и помагаш. Збориме коа е најладно! Односно коа климата НЕ МОЖЕ ДА ПОСТИГНЕ ТЕМПЕРАТУРА. А кога ќе се исклучи климата не е крај, она е исклучена за да одмори неколку минути. После па се уклучуе, као и нормално. А јамболија не ти треба ако си ја стаиш на 24 климата, а радијаторчето на Кец или Двојка, ако не сролаш нешто појако од ЕВН папирот шо ќе ти го прати од форсирање на парното.![]()