Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
50.000 ако е истиот модел за кој спомна предходно ГабиА таа спомна некој инвертор од Toshiba - AvAnt 3.5kW Малезиски е, но за класа подобар од кинеските Панасоник или Хитачи..... за две класи од ЛГ или Самсунг... за три класи подобар од НЕО-мео, БЕКО и тн.... Еееептен би ти вршел работа овој модел пријателе, само 15.000 е поскап от Хитачи-то!Знае некој колку е цената на TOSHIBA Super DAISEIKAI RAS-13PAVP-E, ги има во енергија.
За куќа подобро прво да инвестираш во изолација, инаку греењето ќе ти дојде скапо и пак нема да се загрееш како треба.
За куќа подобро прво да инвестираш во изолација, инаку греењето ќе ти дојде скапо и пак нема да се загрееш како треба.
Да ти кажам право и јас мислев дека Џони Деп ќе биде загатнувачот и добар избор ќе беше. Ама и вака му верувам на Нолан за изборот, зашто човекот направи мастерпис со Бетмен. Изјави он во една прилика дека не сака да има класичен негативец заради споменот на Хит Леџер. Мислам дека негативецот во случајов ќе го глуми Том Хардинг.Значи новиот негативец ќе биде некојси Бејн(не сум запознаен со тој лик од Бетменверзумот).Се надевав на The Riddler.
isto ti e vnatresno demit fasada za toa si vo pravoМногу точно! Доколку не си во можност однадвор на пример *демит фасада* (што би било идеално) .... не е лошо и од внатре да ги изолираш надворешните ѕидови со 5-ка тервол и гипс-картон плочи. Нема да те чини скапо.
Нешто непроверено. Слушнав деновиве (од колешка) дека на понуда на пазарот имало некои табли веројатно тврдо пресуван стиропор, стиродур, полистирен... (што ли ќе е!?) кој се поставувал од внатрешна страна како изолација на надворешните зидови. Као се ставале неколку слоеви: лепило, стиропор, рабиц мрежа, глет маса, завршен слој.... тоа би му дошло како некоја внатрешна демит фасада, но како реков треба да се провери оваа полу-информација.... сепак и ГК Кнауф е доста добра опција за изолација - евтина а добра!
za metraza ne kazav tocno kolku i kako ke si vidi onод планот (скицата) на просториите што сака да ги грее можеме да видиме дека само поголемата просторија 5Х6м се надворешни ѕидови... значи (претпоставувам висина 2,5м1:
(5*2,5) 2 ѕида
(6*2,5) 2 ѕида
по мене 55 м2.... ама ова што го кажуваш за цената (13-16 Евра) не ми изгледа баш евтино!
Значи новиот негативец ќе биде некојси Бејн(не сум запознаен со тој лик од Бетменверзумот).Се надевав на The Riddler.
Ех, тргнав да го напишам истото ама ме претркаБејн е еден од непријателите на Бетмен во стриповите. Беше еднаш филмуван ама тотално погрешно протолкуван.
Ако ти текнува на делот со Poison Ivy тој што и' беше како телохранител, мускулестиот. Но сега неговиот карактер ќе биде обработен како што треба и како што доликува. Затоа го обожавам делото на Нолан.
Да ама од различни причиниИ обичната раја.