Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Се работи за куќа, постара градба, ќерамиден блок и обична фасада.
еве квази шема:

Повторно ќе ти кажам: Искрено не верувам дека посочениот инвертер (HITACI RAS/RAC-S14H3A) би можел квалитетно да си ја заврши работата, те беспрекорно да го загрее посочениот простор. Би требало да размислиш за поквалитетен и појак модел.... и она што нема да ти се допадне поскап модел.
Незнам за овдешната понуда (мислам дека е очајна).... но јас вака би играл:
http://www.vimaks-klimatici.com/klimatik/fujitsu-asya-12lgc-833.html#
Fujitsu ASYA - 12 LGC оригинал Јапонец кој би работел беспрекорно со инсталирана снага до 5,6Kw одличен COP фактор од 4,12 што овозможува многу економична ПРОСЕЧНА потрошувачка од нешто помалку од киловат на час, во чиста А/А класа... со цена во мајка Болгарија од 1250 Љавчета што би било 620 Евра.... Доколку успееш на граница да си го повратиш ДДС-от (данокот на дод. вредност кај нас) што би требало да биде рутина те вообичаена пракса во земјите на ЕУ, со што би се одбегнало двојното оданочување..... со плаќање овде царина и ДДВ не би требало да чини повеќе од 700 Евра (непроверено - распрашај се провери).

Знае некој колку е цената на TOSHIBA Super DAISEIKAI RAS-13PAVP-E, ги има во енергија.

Ф
Знае некој колку е цената на TOSHIBA Super DAISEIKAI RAS-13PAVP-E, ги има во енергија.
50.000 ако е истиот модел за кој спомна предходно ГабиА таа спомна некој инвертор од Toshiba - AvAnt 3.5kW Малезиски е, но за класа подобар од кинеските Панасоник или Хитачи..... за две класи од ЛГ или Самсунг... за три класи подобар од НЕО-мео, БЕКО и тн.... Еееептен би ти вршел работа овој модел пријателе, само 15.000 е поскап от Хитачи-то!

Се работи за куќа, постара градба, ќерамиден блок и обична фасада.
еве квази шема:
За куќа подобро прво да инвестираш во изолација, инаку греењето ќе ти дојде скапо и пак нема да се загрееш како треба.

За куќа подобро прво да инвестираш во изолација, инаку греењето ќе ти дојде скапо и пак нема да се загрееш како треба.

Многу точно! Доколку не си во можност однадвор на пример *демит фасада* (што би било идеално) .... не е лошо и од внатре да ги изолираш надворешните ѕидови со 5-ка тервол и гипс-картон плочи. Нема да те чини скапо.
Нешто непроверено. Слушнав деновиве (од колешка) дека на понуда на пазарот имало некои табли веројатно тврдо пресуван стиропор, стиродур, полистирен... (што ли ќе е!?) кој се поставувал од внатрешна страна како изолација на надворешните зидови. Као се ставале неколку слоеви: лепило, стиропор, рабиц мрежа, глет маса, завршен слој.... тоа би му дошло како некоја внатрешна демит фасада, но како реков треба да се провери оваа полу-информација.... сепак и ГК Кнауф е доста добра опција за изолација - евтина а добра!

Значи новиот негативец ќе биде некојси Бејн(не сум запознаен со тој лик од Бетменверзумот).Се надевав на The Riddler.
Да ти кажам право и јас мислев дека Џони Деп ќе биде загатнувачот и добар избор ќе беше. Ама и вака му верувам на Нолан за изборот, зашто човекот направи мастерпис со Бетмен. Изјави он во една прилика дека не сака да има класичен негативец заради споменот на Хит Леџер. Мислам дека негативецот во случајов ќе го глуми Том Хардинг.

Сега видов Ен Хатавеј е изборот за Кетвоман.Може ќе испадне добра,ама една е Мишел.

Многу точно! Доколку не си во можност однадвор на пример *демит фасада* (што би било идеално) .... не е лошо и од внатре да ги изолираш надворешните ѕидови со 5-ка тервол и гипс-картон плочи. Нема да те чини скапо.
Нешто непроверено. Слушнав деновиве (од колешка) дека на понуда на пазарот имало некои табли веројатно тврдо пресуван стиропор, стиродур, полистирен... (што ли ќе е!?) кој се поставувал од внатрешна страна како изолација на надворешните зидови. Као се ставале неколку слоеви: лепило, стиропор, рабиц мрежа, глет маса, завршен слој.... тоа би му дошло како некоја внатрешна демит фасада, но како реков треба да се провери оваа полу-информација.... сепак и ГК Кнауф е доста добра опција за изолација - евтина а добра!
isto ti e vnatresno demit fasada za toa si vo pravo
ke ti odzeme nekoj 7-8 sm vnatresno od zid
i najidealno e da se koristi vnatre mineralni materijali koi sto se poeftini od ostanatite
ovoj sistem mu e top i bi go kostal nekoj 13-16 evra od m2 kaj nas vo makedonija
knauf ke go kosta poveke
e sega racunaj deka odprilika za negovata kuka bi doslo okolu 150m2 zidovi(ne me fakaj za merka tocna)
toa se naknadni 2 banki trosok sto ke mu vredi mnogu vo zivotot kako investicija

од планот (скицата) на просториите што сака да ги грее можеме да видиме дека само поголемата просторија 5Х6м се надворешни ѕидови... значи (претпоставувам висина 2,5м1:
(5*2,5) 2 ѕида
(6*2,5) 2 ѕида
по мене 55 м2.... ама ова што го кажуваш за цената (13-16 Евра) не ми изгледа баш евтино!

од планот (скицата) на просториите што сака да ги грее можеме да видиме дека само поголемата просторија 5Х6м се надворешни ѕидови... значи (претпоставувам висина 2,5м1:
(5*2,5) 2 ѕида
(6*2,5) 2 ѕида
по мене 55 м2.... ама ова што го кажуваш за цената (13-16 Евра) не ми изгледа баш евтино!
za metraza ne kazav tocno kolku i kako ke si vidi on
a cenata e taa znaci materijal rabotna raka se vkluceno
hehehe jas mislam deka e eftino ako saka takvo nesto
ne sum momentalno vo MKD ne gi znam tocno cenite pukam samo kolku sto imam slusnato
znaci toa mu e top cena sprema mene sredeno cakum pakum obeleno a on so raka vo dzeb(gazda)
e sega ako saka sam da pravi toa veke e drugo

Значи новиот негативец ќе биде некојси Бејн(не сум запознаен со тој лик од Бетменверзумот).Се надевав на The Riddler.

Бејн е еден од непријателите на Бетмен во стриповите. Беше еднаш филмуван ама тотално погрешно протолкуван.
Ако ти текнува на делот со Poison Ivy тој што и' беше како телохранител, мускулестиот. Но сега неговиот карактер ќе биде обработен како што треба и како што доликува. Затоа го обожавам делото на Нолан.

Бејн е еден од непријателите на Бетмен во стриповите. Беше еднаш филмуван ама тотално погрешно протолкуван.
Ако ти текнува на делот со Poison Ivy тој што и' беше како телохранител, мускулестиот. Но сега неговиот карактер ќе биде обработен како што треба и како што доликува. Затоа го обожавам делото на Нолан.
Ех, тргнав да го напишам истото ама ме претрка :)

Немора да значи, Џек Николсон беше ѕвер ама (според мене, не скокајте одма) Леџер го помина.
Како и да е, има уште цела година, дај зборете за друго, не ми се чека овој, многу е. :(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom