- Член од
- 9 јануари 2006
- Мислења
- 5.708
- Поени од реакции
- 7.612
Vo par so isti nadvoresni edinici idat AEVI/AERI so AESI/AEZI....razlikata vo cenite e vo panelite t.e vnatresnite edinici, citaj tuka za sporedba po PartList.Другар барам клима инвертер за 28 квадрати со одлична (скоро перфектна изолација , здравје догодина ќе биде горе доле пасивен просторот) а не за 82 квадрати.
Клими нема простор за зголемување буџет затоа и ве прашувам вас за подобар совет што да се избере. Не се работи за мене и неможе да се чека долго па и затоа нема зголемување на буџет.
Јас ги гледав виваксот и греето ама гледам дека греето го нема на залиха па мислев дека ќе предложите нешто друго. Ама тогаш ќе им ја препорачам виваксот (бидејќи они се залетаа по некое СТ да го купат).
Инаку се работи за простор што е летово обновен комплетно а целодневно е на сонце (мислам дека тоа му доаѓа како југозапад). Комплетно нова дограма, 2/4 ѕида имаат одлична изолација 1 е делен со друг дел што се грее ,а само еден е неизолиран засега но мислам дека нема да биде проблем. Ако нешто значи Август месец во најтоплите денови внатрешната температура беше 23-26 степена без никакво ладење.
Бидејќи не гледам некој големи разлики помеѓу двете вивакс може вака како постручен да ми објасниш 5 илјади денари разлика?
AEVI ima najvisoka cena radi crniot "moderen" panel....
AEVI e Midea Vertu...postar model na Midea panel, mozes da go kupis u Albanija pod drug naziv(nalepnica) Hokkaido
...ili vo Holandija kako Maxicul, holangjanive kako "poposteni" fino lepo si imaat staveno i servisno i identifikacija koj model na Midea e.

Po Energetskite nalepnici na holandskiot model i modelot AEV.. potvrduvaat deka se raboti za ista edinica so isti performansi toplinski i ladenje.

AERI-to po EnergyLabel ke primetis deka e za nijansa i pojako na greenje (PdesignH=2,8 mesto 2,7Kw)....iako se samo 100W razlika vo greenjeto po cenata AERI e dosta poeftin od AEVI....pa sledi zakljucok so seir
"modernite" sto se po crnite paneli ke dobijat za nijansa poslabo greenje a ke go platat 100evra ili kolku se fakja poskapo 

Energy Label linkovi
Maxicul
AEVI
AERI
Последно уредено:
so zdravje da se sluzis i spremi se za sauna doma..