Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Ke te stopli ama potrosuvackata ke bide golema ke raboti okolu 1600w bratot moj imase aeri 5.5 kw 2 godini se greese i ova leto ja smeni so Tossot 7kw prekrasna klima ke ispadne ovoj model a i ubavo modulira koga bese malku poladno trosese 800w se nadeva deka 1000w ke mu trosi vo ladnite zimski denovi.
A vivax aeri 5.5 nadvoreana edinica e mnohu bucna vo zimskiot period trose okolu 1600w vo 50 kvadrata.
Ja izvadi i sega mu stoi vo podrum taka.
Vivax AERI18 si ima specifikacija od Prodavacot i si pisuva kolku moze da isporaca na nekoja minimalna temperatura za nekoja si tamu klimatska zona, koj cital ke znae na koja temperatura ova se odnesuva i toa istoto vazi za bilo koja klima i brend. Kazano e 200 puti kako se cita ovakov dokument i nema prostor da se povtoruvame. Toj sto cita reklami vo kvadraturi i m2 namesto kw treba debelo da si ja poznava izolacijata ili da e totalno laik da nasedne na m2.
Konkretno Vivax AERI18 moze da isporaca 3,5kw toa ne e 5,5ka za 60m2 ako toa bese prasanjeto. za 60m2 da toplis so ovoj model treba da imas 20cm stiropor na fasada. Znaci nepostoi klima za kvadratura u m2, u m2 tepisoni i laminat moze da kupuvate na m2. Ovde KW se baraat

Последно уредено:

Као ова ако беше Грее нордик..... радиус 1 метро ќе беше стопен снегов а :P
Абе види и на сликава се гледа дека си преде Мицуто.... трага од мразови нема на него иако веќе го закопало со снег наоколу!
Автоматски споено мислење:

Grafikonot ne oznacuva nisto, koja e zadadena temperatura, kvadratura, postavenost na vnatresna.....
Bate da si zeme eden zicen kontroler najdobro.
Значи со секоја грее клима препорачувате жичан контролер од 100 евричи?
Океј, може..... верувам @Strelec не е будала што има таков контролер.......

Квадратура 20м2, соба без изолација само со пвц прозори.....
Преку ноќ поставена температура 23С со ај-фил далечинско на комода пред телевизор на 4,5метри од климата....
Преку ден пак цело време се игра со далечинското штом застуди попушти на 25 за да почне да дува.... па по пола саат намалувај пак на 23 оти веќе се потиш и не се диши а неa нe и текнува да запре... следечи саат време си рајат се додека не се сетиш дека почнуваш да се тресиш и го бараш далечинското.

Последно уредено:
Као ова ако беше Грее нордик..... радиус 1 метро ќе беше стопен снегов а :P
Абе види и на сликава се гледа дека си преде Мицуто.... трага од мразови нема на него иако веќе го закопало со снег наоколу!
Види Изненаџујучи резултати :P
Јапанкава смрзнала цела :pos:
Cista rabota so grejacite .jpg:P

Sto preporacuvate za greenje na pogolema soba (kujna + dnevna), osven klima/

Успут @zlatko_ti412 може ли твое стручно мислење кој од овие Митсу модели е поквалитетна клима и која би ја избрал?
И двете се Премиум модели со А+++ класа но во Hz бајаги поразлични по оптоварување, модулација a ista energetska ;)
Ти која би ја избрал FH35 или LN35 ? Што овде Митсубиши сака да ни каже со дијаграмиве ако може да ни објасниш :P :D
Дали тоа кај FH35 капацитетот кој нели е ист со новата LN35 го постигнува со едвај 50Hz, а тоa малото компресопрче во LN35 треба да врти со бајаги појше 90Hz за да го постигне истото a e поскапа за додатни 20.000en :D

FH  kompresor LN.jpg

LN kompresor LN.jpg

Последно уредено:
Ако на некој не му е јасно дека сите продавачи кај нас се исти, еве „задоволен“ клиент на Грее кој добива ист однос како и клиентите на Енергија. Типот имаше ставено и слика од демонтажата, „професионалните“ монтери му имаа скинато кабел за струја ама го избришал тој твит.

https://twitter.com/Slatkorechiv/status/1450426425950064646?s=20

Ако на некој не му е јасно дека сите продавачи кај нас се исти, еве „задоволен“ клиент на Грее кој добива ист однос како и клиентите на Енергија. Типот имаше ставено и слика од демонтажата, „професионалните“ монтери му имаа скинато кабел за струја ама го избришал тој твит.

https://twitter.com/Slatkorechiv/status/1450426425950064646?s=20
Ima sekakvi pacienti na zemjava.
Klimava e on/off, ne e inverter, greela besprekorno, ne se zali na greenjeto.
Covekov se zalel zosto pravi defrost.....misli deka e toa loso.... kakvi nepismeni luge ima.

Ima sekakvi pacienti na zemjava.
Klimava e on/off, ne e inverter, greela besprekorno, ne se zali na greenjeto.
Covekov se zalel zosto pravi defrost.....misli deka e toa loso.... kakvi nepismeni luge ima.
Прочитај во коментарите, климата е веќе демонтирана и ќе му ги вратите пари, а требаше и да ја видиш сликата со оштетениот кабел од приучени монтери. Средете си ги монтерите во Охрид, криминално беше она шо го имаа направено. Само ме интересира мислење од поискусниве тука дали дури и да е он-оф дали е нормално онолку да замрзне преку ден а температурата дента (18.10) беше 20 степени.

Инаку човекот ја прикачил и претставката:
https://pbs.twimg.com/media/FCEbYp5XIAMzO6y?format=jpg&name=large

Прочитај во коментарите, климата е веќе демонтирана и ќе му ги вратите пари, а требаше и да ја видиш сликата со оштетениот кабел од приучени монтери. Средете си ги монтерите во Охрид, криминално беше она шо го имаа направено. Само ме интересира мислење од поискусниве тука дали дури и да е он-оф дали е нормално онолку да замрзне преку ден а температурата дента (18.10) беше 20 степени.

Da bev jas, nemase nikogas da mu gi vratam.
Nepismeni se pravat pametni, katastrofa.
Vakvi pacienti ima sekade, vo site bransi, duri i pazarna gi ima nivnite iminja.
Sega imaat uste eden.

Последно уредено:
Прегледај го приврзокот 310310

Прегледај го приврзокот 310311

Ќе дое сеа некој и ќе каже дека не е убава...
200.gif
Ич не е убава.

Da bev jas, nemase nikogas da mu gi vratam.
Nepismeni se pravat pametni, katastrofa.
Vakvi pacienti ima sekade, vo site bransi, duri i pazarna gi ima nivnite iminja.
Sega imaat uste eden.
А кој те прашува тебе,за било која неточна спецификација се оди во државен пазарен испекторат и се пријавува,а потоа тестирање и парите назад,...

Му течело фреон,инаку на оваа температура мраз нема шанси

Име не само за неточна спецификација,туку и ако си незадоволен со производот во рок од 15 дена, парите назад.

Последно уредено:
Коа го читале сторилајнот од книгата, пред да почнат со снимање, гарант рекле - Ауууу, овој доктор Јуи, е печен да биде монголоид. Какво име! Монголид. Штиклирај таму дека имаме монголид. Негроиди мора да бидат главни, па така сите пратеници и императорот ќе бидат негроиди. Остало нека бидат кавказоиди, ама не премногу бели, плиз.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom